Kuva: Senja Rapila

Samae Koskinen isyydestä: "Pitää varmistaa, että lapsi selviää pettymyksistä"

07.11.2016 11:15 - Mika Parikka

Isyys ei saanut Samae Koskista kauhistumaan, vaan rauhoittumaan. Vanhemmilla on miehen mielestä myös selkeä tehtävä.

Naisista on tehty tuhansia kappaleita. On myös varmaa, että naisista tullaan myös tulevaisuudessa tekemään tuhansia kappaleita lisää. Samae Koskinen, 38, julkaisi vastikään uuden kappaleen Kiitos naisista, jossa pohditaan millainen maailma olisi ilman naisia. Koskinen on itsekin tehnyt naisista kappaleita, mutta mikä tekee näistä mystisistä olennoista niin monen laulun arvoisia?

- Vastaus on kysymyksessä, eli ne ovat niin mystisiä. Nainen ja kaikki hänen se voima, mikä siihen liittyy on minulle edelleen suuri kysymysmerkki vielä tänäkin päivänä. Elän avioliitossa, niin kyllä se logiikkakin välillä hämmästyttää. Omasta näkökulmasta siinä on paljon tuntematonta ja sellaista kiehtovaa ja jännittävää, että kyllä siitä muutamat laulut pystyy tekemään helpostikin.

Feministiksi tunnustautuva Koskinen on sitä mieltä, että saman ajatuksen voisi kuvitella monen miehen päähän. Kysymys on siis relevantti. Koskisesta tuli vähän aikaa sitten isä. Jotkut kokevat, että kun lapsi syntyy, tulee maailmasta yhtäkkiä pelottavampi ja uhkaavampi paikka. Koskinen koki asian toisin:

- Toki pitää paikkansa, että siihen liittyy huoli, että miten lapsi pärjää. Mutta minun hysteriani loppui, kun poikani syntyi. Aloin suhtautumaan elämään ja kaikkeen paljon rennommin, kävi siinä mielessä päinvastoin. Nautin elämästäni poikani kanssa ja nyt minulla on paljon enemmän syitä puskea kaikkia juttuja eteenpäin. Vanhemman tehtävä on tehdä jotenkin selväksi lapselle se, että elämässä tulee pettymyksiä ja valmistaa niihin. Pitää varmistaa, että lapsen itsetunto on kohdillaan siinä vaiheessa, kun niitä pettymyksiä tulee. Siihen olen itse pyrkinyt, Koskinen päättää.

Kuuntele Samae Koskisen uusi kappale alta:

Lue myös: Isäksi tulleen miehen tatuointi vie lapsen palvonnan täysin uudelle asteelle - katso

Lue myös: Tuore tutkimus: Isyys tekee miehestä seksikkäämmän

Kilpailut

Uusimmat