Kuva: AOP

Kekkosen ja luottotoimittajan suhde valkokankaalle - katsaus presidentin tunne-elämään

10.11.2016 13:35 - Anna Hopi

Tietokirjailija Maarit Tyrkön kirjoittamien muistelmateosten perusteella tehdään kokoillan elokuva.

Elokuvatuotantoyhtiö MRP Matila Röhr Productions Oy, jota edustaa elokuvatuottaja Ilkka Matila, ja tietokirjailija Maarit Tyrkkö ovat allekirjoittaneet optiosopimuksen kirjojen Tyttö ja nauhuri sekä Presidentti ja toimittaja filmatisointisoinnin yksinoikeudesta kokoillan elokuvaan.

- Maarit Tyrkön kirjat tarjoavat meille mahdollisuuden kertoa nuoren tytön tarinanvallan keskiössä muutosten aikakaudella. Tämän tarinan kautta pääsemme lähelle suurmiehen sisintä, verevää ja samalla aitoa ihmistä – rakastavaa presidenttiä, komenttoi tuottaja Ilkka Matila.

(kuva: AOP)

Tyrkkö sanoo luottavansa Vadelmavenepakolainen ja Rukajärven tie -elokuvien tuottajana tunnetun Matilan ammattitaitoon projektissa.

- Keskusteluissa on selvinnyt, että Matilan näkökulma on tytön ja toimittajan tie ja elämä. Se kertoo 1970-luvusta ja ajan ilmapiiristä sellaisena kuin kirjojen nuori nainen sen kokee tempauduttuaan mukaan vallan sisäpiiriin. Tarinassa painon saa myös arki, rakkaus arkipäivässä, se liikkuu niin julkisuudessa kuin salatussa yksityisyydessäkin, kertaa nainen.

Maarit Tyrkön Tyttö ja nauhuri -muistelmateos (2014) kertoo nuoresta tytön tytöstä, joka halusi toimittajaksi ja päätyi Suomen Kuvalehden kautta tasavallan presidentin Urho Kaleva Kekkosen läheiseksi. Elokuussa 2016 ilmestynyt Presidentti ja toimittaja on avoin ja rehellinen kuvaus Kekkosen elämästä läheisen ihmisen silmin.

(kuva: AOP)

Lue myös: Joona Jalkanen Kari Tapio -elokuvasta: "Olemme varautuneet kohuihin"

Kilpailut

Uusimmat