Kuva: AOP

Dome Karukosken Tom of Finland -elokuva sai kriitikot puolelleen: "Yleisön reaktio jännittää"

06.02.2017 12:59 - Anna Hopi

Tom of Finland palkittiin arvostetulla palkinnolla Göteborgin kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla.

Elokuvaohjaaja Dome Karukoski sanoo nauttineensa tänä aamuna niin sanotusta mitalisaunasta. Tunnelma on voitokas, sillä miehen uusin Tom of Finland -elokuva on voittanut viikonloppuna Göteborgin kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla elokuvakriitikoiden FIPRESCI-palkinnon.

- Tämä on mahtavaa! En ole koskaan ajatellut, että elokuvaa tehdään kriitikoille. Olen kokenut sen suuren yleisön elokuvaksi, uskon että se koskettaa laajasti suomalaisia. Hienoa, että elokuva voi toimia myös ulkomailla, Karukoski toteaa Iskelmän haastattelussa.

Ohjaaja myöntää, että Pohjoismaiden johtavalla elokuvafestivaaleilla palkituksi tuleminen lämmittää mieltä.

- Kriitikot on vaikein yleisö voittaa. Hekin ovat kuitenkin ihmisiä, joilla on sydän ja sielu. Napapiirin sankarit -elokuva oli sekä yleisön että kriitikoiden suosikki ilmestymisvuotenaan. Jos elokuvassa on tietty kosketus ja lämpö, niin se voi koskettaa molempia, Dome pohtii.

Suuri tarina suomalaisuudesta

Karukoski uskoo Tom of Finland -elokuvan tarinan voimaan. Kyseessä on suuri tarina suomalaisuudesta, jonka voisi odottaa kiinnostavan laajasti kotimaista yleisöä.

- Kriitikkojen palkinto antaa hyvän buustin elokuvalle. On hienoa, että he voivat arvostaa elokuvaa. Nyt lähdemme pressirundille, ja jännitän sitä miten suomalainen yleisö elokuvaan reagoi, hän sanoo.

- Haluaisin tietenkin, että elokuva päätyisi maailmalle, ja myisi siellä hyvin ja toisi vähän veromarkkoja takaisin Suomeen. Tässä eletään kuitenkin vähän jännityksen aikaa. Oman elokuvan esille tuominen on aina jännittävä paikka.

Tom of Finland -elokuva tuele elokuvateattereihin kotimaassa 24. helmikuussa.

Lue myös: IL: Dome Karukoski isänsä kuolemasta: "Ehdin jättää hyvästit"

Kilpailut

Uusimmat