Kuva: Senja Rapila

Suomalaisnäyttelijä tähditti tuoretta elokuvaa yhdessä isänsä kanssa: "Ei tarvinnut todistaa mitään"

27.03.2017 20:00 - Senja Rapila

Mikko ja Heikki Nousiainen näyttelevät yhdessä uudessa Saattokeikka-elokuvassa.

Heikki ja Mikko Nousiainen ovat molemmat suomalaisia näyttelijöitä. Heitä kuitenkin yhdistää paljon muutakin kuin pelkästään sama ammatti. Kyseessä on isä ja poika, jotka ovat näytelleet myös samoissa elokuvissa. Viimeisin elokuva on Saattokeikka, joka sai ensi-iltansa pari viikkoa sitten. Elokuvassa he näyttelevät isää ja poikaa.

He kertovat, että elokuvassa isää ja poikaa näytteleminen ei tuottanut minkäänlaisia vaikeuksia.

- Mehän ollaan ammattilaisia, me näytellään se kohtaus niinkuin se on kirjoitettu. Tai ainakin yritetään. Tämä isä ja poika -teema on pelkästään meissä. Jos et tietäisi ja katsoisit sen elokuvan, niin et tietäisi että siinä on isä ja poika. Minulle se tuo turvallisuutta ja on kiva näytellä Mikon kanssa, Heikki kommentoi Voice.fi:n haastattelussa.

Mikko summaa, että kaksikko oli jo pitkään miettinyt yhdessä näyttelemistä.

- Tuntui tosi kivalta, tässä ollaan todella pitkään mietitty, että milloin päästäisiin tekemään. Sehän meni hyvin ja kevyesti, oli helppo tehdä. Se on tärkeintä, koska silloin siinä on luottamus ja usko, Mikko toteaa.

Mikko ei koe, että hänen pitäisi enää tässä vaiheessa uraansa todistella näyttelijäkonkari-isälleen näyttelijäntaitojaan. Samaa mieltä asiasta on Heikki, joka luottaa jo poikansa taitoihin sataprosenttisesti.

- Se on todistanut sen jo kauan sitten, Heikki hymyilee.

- Ei tullut sellaista painetta. Oikein yllätyin, että ennen kuin alkoi kuvaukset, kun oli täysin levollinen olo. Sitten kun päästiin kuvaamaan, siinä oli sellainen pieni outous, koska ei olla niin tiiviisti näytelty. Se meni hyvin nopeasti ohi. Ehkä se toi siihen jotain sellaista, mitä ei muuten olisi ehkä pystynyt sinne tuomaan, Mikko pohtii.

Saattokeikka-elokuvassa Nousiaisten esittämät hahmot yrittävät paikata välistään suhdetta, joka on hyvin ongelmallinen. (kuva: YouTube)

Oikeassa elämässä Nousiaiset kertovat, että ovat hyvin tyytyväisiä väliseensä isä-poika -suhteeseen.

- Me ollaan aika vähän tapeltu, olen kapinoinut muilla tavoilla silloin aikoinaan, Mikko hymähtää.

- Sitä meinasin sanoa, että ei me olla oltu napit vastakkain, ne nappitehtailijat on ihan jossain muualla. Me ollaan ehkä samanluonteisia siinä, että ollaan ihan hiljaa ja istutaan omissa nurkissa, Heikki naurahtaa.

Voit katsoa elokuvan trailerin alapuolelta.

Kilpailut

Uusimmat