Janne Katajan uusi aluevaltaus: Tuottaa uusimman Heinähattu ja Vilttitossu -elokuvan!

06.04.2017 11:15 - Erica Alaluusua

Janne Katajan Hihhihhii Oy tuottaa kokopitkän Heinähattu ja Vilttitossu -elokuvan yhteistyössä Yellow Filmsin sekä Tiina ja Sinikka Nopolan kanssa.

Radio Novan Aamu soitti Janne Katajalle, 37, joka vietti eilen syntymäpäiviään. Viihdetaituri paljasti haastattelussa, että edessä on uusi aluevaltaus elokuvateollisuuden parissa.

Katajan tuotantoyhtiö Hihhihhii Oy sekä tuotantoyhtiö Yellow Films tuottavat yhteistyössä lastenelokuvan, joka pohjautuu Tiina ja Sinikka Nopolan kirjaan Heinähattu, Vilttitossu ja Rubenin veljekset. 

Se on iso juttu, kun hypätään uusiin saappaisiin ja mennään tuotantopuolelle. Henkilökohtaisesti tämä on iso juttu, koska elokuvassa ovat poliisihahmot Rillirousku ja Isonapa. Olen saanut elokuvasta myös Isonavan roolin, joka on tällainen lyhyt ja lihava hahmo. En tiedä miksi juuri minut laitettiin siihen rooliin, Kataja kertoo Radio Novan Aamulle ja jatkaa: 

- Tässä on kaksi sellaista isoa unelmaa; pääsee tekemään isoa tuotantoa ja karikatyyrin sekä mielenkiintoisen hahmon tällaisessa komediaelokuvassa. 

Muita näyttelijöitä Kataja ei voi vielä paljastaa. Hän kuitenkin kertoo, että rooleissa on komedianäyttelijöitä. Tiedonjyväsiä Kataja antaa myös sen verran, että ohjauspuikoissa nähdään Siskonpeti-sketsisarjaa ohjannut ja käsikirjoittanut Anna Dahlman, 37. 

- Tarkoituksena tehdä Suomen historian isoin komediallinen seikkailuelokuva, Kataja valottaa suunnitelmiaan Radio Novan Aamulle.

Kataja kertoo tuotannon olevan poikkeuksellinen, sillä se tehdään kolmikantaisena. Tämä tarkoittaa sitä, että Hihhihhii Oy tuottaa elokuvaan kolmanneksen yhdessä Yellow Filmsin kanssa, ja Tiina ja Sinikka Nopolan yritys tekee elokuvaan yhden kolmanneksen.

- Tämä on vähän uudempi malli Suomessa, en tiedä onko ensimmäisiä kertoja, kun tuotantotiimi, käsikirjoittajat ja näyttelijät menevät keskenään näin sekaisin. Pyritään luomaan uusi konsepti ja tekemään uudenlainen askel suomalaiseen elokuvataiteeseen. Tavoitteena tehdä Suomen kaunein ja hauskin elokuva, eli aika vaatimattomat tavoitteet.

Aki Linnanahde ja Minna Kuukka Radio Novassa arkisin klo 6-10. Seuraa heitä Radio Novan Aamun Facebook-sivulla, jonka löydät täältä.

Lue myös: Janne Katajan lomamatka muuttui painajaiseksi: Thaimaan tulvat toivat käärmeitä loma-asuntoon!

Kilpailut

Uusimmat