Kuva: Mika Parikka

Mikko Leppilampi: "Uskon, että Jasper Pääkkösestä tulee iso maailmantähti"

14.04.2017 13:15 - Iiro Myllymäki

Mikko Leppilampi uskoo, että suomalaiset saavat tulevaisuudessa entistä enemmän jalansijaa Hollywoodissa. Hän nostaa esiin muun muassa Vikings-tv-sarjassa näyttelevän Jasper Pääkkösen.

Hollywood-tähteys siintää monen näyttelijän silmissä kirkkaana haaveena, ja myös Suomesta on lähdetty rapakon taakse yrittämään Hollywood-unelmien toteuttamista. Toistaiseksi menestys on jäänyt melko laihaksi. Mikko Leppilampi, 38, lähti kymmenisen vuotta sitten Hollywoodiin opiskelemaan, mutta uransa hän on luonut Suomessa – ja menestyksekkään uran hän on onnistunutkin luomaan.

Leppilampi kertoo Radio Novan Sunnuntaibrunssin vieraana Esko Eerikäisen haastattelussa oman näkemyksensä siitä, miksi esimerkiksi ruotsalaiset näyttelijät ovat onnistuneet lyömään itsensä läpi Hollywoodissa huomattavasti suomalaisia paremmin. Esimerkiksi Alexander Skarsgård ja Alicia Vikander ovat ponkaisseet länsinaapurista maailmantähteyteen, ja Vikander palkittiin jopa Oscar-patsaalla viime vuonna.

- Tässä on kyse suomalaisen kulttuurin nuoruudesta verrattuna Ruotsiin ja vielä sitä isompiin maihin. Olemme itsenäistyneet vastikään, ja siitä on lähdetty rakentamaan kansallista identiteettiä. Sotien jälkeen on ollut nousukautta ja sitten on ruvettu rakentamaan ulospäinsuuntautuvaa identiteettiä ja uskoa siihen, että ei tarvitse vain olla hyvä suomalaiseksi vaan voi lähteä tekemään maailman parasta. Uudella sukupolvella on jo tällainen perusajatus, Leppilampi kertoo.

"Kyllä tuolta kohta pamahtaa"

Leppilammen mielestä on jo useita esimerkkejä siitä, että myös suomalaiset ovat onnistuneet saamaan jalkaa Hollywood-oven väliin. Hän nostaa esiin Mission Impossible – Ghost Protocol -elokuvan, jossa Samuli Edelmann näytteli sivuosassa Tom Cruisen rinnalla vuonna 2011.

- Samuli voi koska tahansa soittaa Tom Cruiselle. Hän tuntee hänet. Onhan se jo jotain, Leppilampi sanoo.

Tuoreempana esimerkkinä Leppilampi nostaa esille suuren tv-tuotannon Vikings, jossa Jasper Pääkkönen ja Peter Franzén näyttelevät. Leppilammen mukaan suomalaiskaksikon taitoja ja kokemusta arvostetaan Vikingsin tuotantotiimissä korkealle.

Jasper Pääkkönen (vas.) ja Peter Franzén (oik.) Vikings-sarjassa. (kuva: AOP)

Suomalaisista naisnäyttelijöistä Leppilampi mainitsee Krista Kososen, joka voitti parhaan naisnäyttelijän palkinnon Shanghain kansainvälisellä elokuvafestivaalilla vuonna 2015. Lisäksi Leppilampi muistuttaa Kati Outisen vuonna 2002 saamasta parhaan naisnäyttelijän palkinnosta Cannesin elokuvajuhlilla.

Suomalaisista näyttelijöistä ei kuitenkaan ole noussut yhtään elokuvamaailman supertähtiä kansainvälisille markkinoille.

- Se on vain ajan kysymys. Kyllä tuolta kohta pamahtaa. Uskon, että Jasper Pääkkösestä tulee iso maailmantähti, Leppilampi sanoo.

Lue myös: Vesa-Matti Loiri ärähti Mikko Leppilammelle uran alussa: Uhkasi vetää lättyyn, jos sekoilut eivät lopu

Kuuntele Radio Novan Sunnuntaibrunssia sunnuntaisin klo 10-12. Mikko Leppilampi on ohjelmassa vieraana 16.4.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat