Kuva: Mikko Räsänen

Karita Tykän unelma raskaudesta romuttui: "En ole kateellinen toisten vauvaonnesta"

12.05.2017 14:15 - Senni Loikala

Yrittäjä ja entinen Miss Suomi Karita Tykkä julkaisi henkilökohtaisen kirjoituksen äitiydestä ja lapsettomuudesta blogissaan.

Vuoden 1997 Miss Suomi, sittemmin uran yrittäjänä luonut Karita Tykkä, 40, kirjoittaa äitiydestä ja lapsettomuudesta uudessa, puhuttelevassa blogikirjoituksessaan. 6-vuotiaan Luca-pojan äiti Tykkä kertoo, ettei toista raskautta ole kuulunut yrityksistä huolimatta.

Olin aina kuvitellut, että saan kaksi lasta. No, se jäi kuvitteluksi, kun yrityksistä huolimatta minulle ei koskaan suotu toista lasta”, Tykkä kirjoittaa.

Tykkä myös paljastaa, että lapsettomuus tuntui erityisen pahalta Lucan esitettyä äidille toiveensa mahdollisesta pikkusisaruksesta.

Viime kesänä altaan reunalla istuskellessamme poikani yhtäkkiä kysyi: ”Äiti, voitko tehdä minulle pikkusiskon tai -veljen?” Kysymys herätti minussa voimakkaan tunteen, rakkaudesta, puutteistani ja ehkä epäonnistumisesta… En ole kateellinen toisten vauvaonnesta, vaan tunnen iloa heidän onnestaan, olivatpa sitten kyseessä koira- tai ihmisvauvat.

Tykkä painottaa kirjoituksessaan, että äitiyttä seuranneesta lapsettomuudesta huolimatta hän on kiitollinen pojastaan. ”Olen kuitenkin äärimmäisen kiitollinen yhdestä ihanasta, elämäni rakkauspakkauksesta. Toiset eivät saa koskaan edes yhtä.

Lue myös: Karita Tykkä: Olisi ihanaa, jos saataisiin Miss Suomi, joka ei aiheuta kohuotsikoita

Lähde: Rakkaudella, Karita -blogi

Kilpailut

Uusimmat