Kuva: Mikko Räsänen

Jenni Kokander paljastaa koomikon suurimman haasteen MTV:lle: "Tappaa kaiken hauskuuden"

10.08.2017 18:45 - Anna Hopi - Luettu 141 kertaa

Kokanderille on luontaisinta hauskuuttaa ihmisiä tietyn roolin suojista.

Koomikot Jenni Kokander ja Ali Jahangiri olivat Huomenta Suomen lähetyksessä vieraana. Naurattamisen ammattilaiset keskustelivat siitä, mitä eroa on stand up -komiikalla ja esimerkiksi sketsihahmoilla.

- Koomikkona ajattelen niin, että jos on hauskuuden vaatimus, se tappaa aina kaiken komiikan. Stand up -komiikassa on juuri se, että jengi tulee paikalle odotusarvolla "naurata mua". Putous tai draamakomedia antaa vähän armoa, koska ihmiset eivät tiedä, koska se hauska tulee, Kokander sanoo.

- Putouksen kohdalla se on juuri niin, että sitä ei todellakaan tiedä, koska se hauska tulee, kuittailee Jahangiri vierestä.

- Stand upin ja näyttelemisen suurin ero on se, että näyttelemisessä on aikaa harjoitella sitä ja olet roolisi suojissa. Stand upissa olet siinä avoimesti - ihmiset nauravat joko sinulle tai jutuillesi.

"En enää oksenna ennen keikkaa"

Kokanderin mukaan roolin suoja helpottaa paljon yleisön kohtaamista - hölmöjä asioita voi sanoa, koska sanoja on "roolihahmo", eikä nainen itse. Ali Jahangiri sanoo jännittäneensä kovasti keikkoja juuri tämän asian takia, koska mitään suojaa ei lavalla ole.

- Nyt en enää oksenna ennen keikkoja. Olen aika usein tehnyt niin jännityksen takia, hän avaa.

- Jännitys ei ikinä katoa siitä. Sinulla ei ole turvasatamaa lavalla, mihin palata. Minulle on toisaalta tullut addiktio siihen, ettei ole turvaverkkoa.

Katso koko haastattelu alta.

Lue myös: Jenni Kokander, 37, paljastaa erikoiset harrastuksensa: "Olen varhaismummeli"

Kilpailut

Uusimmat