Kuva: Mikko Räsänen

Jenni Pääskysaari ikääntymisen varjopuolista: "En haluaisi rajoittaa lähipiirini elämää"

01.09.2017 14:45 - Katariina Auvinen

Juontaja kertoo, että hän pyrkii huolehtimaan terveydestään, mutta aavistelee, ettei keho selviä vuosista ilman kolhuja.

Juontaja Jenni Pääskysaari, 41, on pohtinut ikääntymistä paljon viimeisen puolen vuoden aikana. Hän juontaa maanantaina alkanutta Meidän tarina -ohjelmaa, jossa meikataan kuuluisia julkkispareja vanhemmaksi. 

Mitään ikäkriisiä Pääskysaari ei ole ikinä kokenut, mutta hän aavistelee ettei keho tule selviämään ilman kolhuja tulevaisuudesta. 

-Toivon, että ne kolhut eivät rajoittaisi minua äärettömästi tai olisivat fataaleja, Pääskysaari pohtii Voice.fi:lle antamassaan haastattelussa. 

Hän ei ole tehnyt virallisia geenitestejä, joista kävisi ilmi muun muassa perinnöllisten sairauksien riskit. Kuitenkin oman lähipiirin seuraaminen on antanut viitteitä mahdollisista riskeistä. 

-Lähipiirissäni on paljon esimerkiksi syöpää. Olen yrittänyt pitää terveydestäni huolta, jotta en ainakaan tieten tahtoen nostaisi riskiä. En tupakoi tai esimerkiksi käytä juurikaan alkoholia, hän sanoo. 

"Haluaisin olla iloinen ja vielä kiinnostunut asioista" 

Ihanteellinen vanhuus olisi Jenni Pääskysaarelle iloisuutta ja nauravaisuutta. 

-Haluaisin vielä vanhempanakin olla kiinnostunut asioista. En tarkoita maailman vaikeimpia asioita tai sitä, että minun pitäisi jatkuvasti opetella uusia taitoja. Piiri pienenee vanhetessaan, mutta toivon, että voisin vieläkin olla sosiaalinen, hän sanoo. 

Pahinta olisi, jos hän rajoittaisi jotenkin hänen lähipiirinsä elämää. 

-Jos minä en olisi enää tässä maailmassa oikein fyysisesti tai henkisesti, en toivoisi rajoittavani lähipiirini elämää. Tuntuu todella pahalta ajatella niin. Sen sijaan toivoisin, että he jatkaisivat elämää. Se mitä minulle tapahtuu, tulee tapahtumaan, hän kiteyttää. 

Lue myös: Jenni Pääskysaari, 41, iästään: "En halua, että minulle kerrotaan miten pitäisi pukeutua"

Kilpailut

Uusimmat