Poliitikko vaatii Stockmannia luopumaan Hullut Päivät -termistä - "Vähättelee mielenterveysongelmia"

18.10.2017 16:36 - Senja Rapila

Radio Novan Iltapäivä soitti Vihreiden puoluevaltuuskunnan varapuheenjohtaja Miikka Keräselle lähetyksessään.

Radio Novan Iltapäivän Anssi Honkanen ja Niina Backman soittivat Vihreiden puoluevaltuuskunnan varapuheenjohtaja Miikka Keräselle tämän päivän lähetyksessä. Keränen nimittäin vaatii, että tavarataloketju Stockmannin tulisi luopua Hullut Päivät -brändin käytöstä.

Poliitikko kirjoitti aiemmin henkilökohtaisessa blogissaan, että termi Hullut Päivät viittaisi mielenterveysongelmista kärsiviin suomalaisiin.

"Mielestäni vaikutusvaltaisella, tunnetulla ja näkyvällä yrityksellä on kannettava vastuuta käyttämänsä retoriikan vaikutuksista. Hulluista puhuminen vähättelee mielenterveysongelmia ja leimaa ongelmien kanssa eläviä, ja siksi Hullut Päivät on lopetettava", Keränen kirjoittaa.

Jälkeenpäin Keränen on lisännyt kirjoituksensa loppuun pahoittelut siitä, että kirjoitus on aiheuttanut laajalti mielipahaa sosiaalisessa mediassa.

"Pyydän anteeksi, että tekstini ja siitä julkaistu tiedote ovat aiheuttaneet mielipahaa. Tarkoitukseni ei ollut tietenkään leimata mielenterveyskuntoutujia "hulluiksi" - vaan päinvastoin. Jatkossa lupaan pohtia sanavalintojani ja tekstini rakennetta tarkemmin, etenkin jos puhun herkästä aiheesta."

Kun Anssi ja Niina soittivat Keräselle, hän pahoitteli myös puhelussa käyttämäänsä karskia kieltä ja kommentoi, että haluaa Stockmannin luopuvan termistä, koska se on ongelmallinen.

- Hullulla on tämä negatiivinen historia. Tarkoitukseni oli herättää keskustelua, ja on ollut nyt hienoa oppia, että moni käyttää tätä voimaannuttavana sanana. En vaadi, että tapahtuma tulisi lopettaa kokonaan itsessään, vaan lähinnä kehotin, että voisikohan harkita jotain toista nimeä sille, Keränen kertoo Radio Novan Iltapäivän haastattelussa.

Voit kuunnella koko haastattelun yläpuolelta.

Radio Nova, Iskelmä ja Voice.fi kuuluvat kaikki samaan mediayhtiöön, Bauer Media Oy:n.

Lähde: Miikka Keräsen avoin kirje

Lue myös: Tommi Korpela joutui hyvästelemään kollegansa Ikitie-elokuvan kuvauksissa: "Ainutlaatuinen ihminen"

Lue myös: Suhdepaljastus: Tuure Kilpeläinen ja Manuela Bosco seurustelevat!

Kilpailut

Uusimmat