Kuva: Hanna-Maria Grönlund

Antti Holma: Kun kuljen kaupungilla, etsin katseellani twiitin aiheita

27.11.2017 15:15 - Anna Hopi

Näyttelijä käyttää omaa someaan itseilmaisukanavana. Sinne päätyvät sensuroimattomana kaikki hänen aivopierunsa.

Näyttelijä Antti Holma, 34, käyttää somea luomistyökalunaan. Kun hän huomasi joitakin vuosia sitten, että Facebookin kautta löytyy hyvä testiyleisö, näyttelijä on suoltanut sinne sensuroimattomana erilaisia aivoituksiaan.

- Kaikilla on samat mahdollisuudet tehdä esimerkiksi TV-komediaa. Voit tuottaa matskua someen ja katsoa, miten se toimii. Olin itsekin vakavastiotettava miesnäyttelijä, mutta sitten aloin työntää kaiken huumorini Facebookiin, hän kertoo.

- Ihmiset tykkäsivät jutuista, ja jatkoin samaa rataa. Huomasin, että sain työmahdollisuuksia. Putouksen Kissi Vähähiilari on osa tätä samaa jatkumoa. Joten, jos minulta jotain neuvoa kysyy, niin sanon, että pitää tehdä koko ajan ihan helvetisti ja työntää noita juttuja ulos. Pöytälaatikkoa ei saisi olla olemassa.

Holma on saanut pontta kirjallisillekin tuotoksilleen Facebookissa julkaisemistaan aivopieruista. Sieltä lähti 2015 julkaistun Kauheimmat runot -kirjan syntytarina.

- Se meni niin, että konkreettisesti jossain tilanteessa astuin koiran paskaan, minulla oli kylmä ja minua vielä kakatti. Halusin tehdä siitä päivityksen, mutta en sellaista perinteisen tylsää. Tein siitä sitten riimirunon. Se oli vähän kuin Facebook-päivitys 2.0. Sitä suosittelen ihmisille, hän lataa.

Someaktiivisuus on tullut osaksi näyttelijän arkisia tapoja.

- Mun katse menee tuolla kaupungilla usein niin, että huomaan, että "tästäkin tulisi hyvä twiitti". En tiedä, onko se edes hyvä juttu. Joskus ihan oikeasti aivot saisivat miettiä jotain laajempia kuvioita, eikä aina niitä kökkökakka-postauksia, mitä suollan koko ajan, Holma tunnustaa.

(kuva: AOP)

Lue myös: Vannoutunut sinkku Antti Holma: "Etsin parikymppisenä pelastajaa"

Kilpailut

Uusimmat