Kuva: Mikko Räsänen

Niina Lahtinen häpeää suorapuheisuuttaan: "Siitä täytyy vain päästä yli"

24.11.2017 12:15 - Anna Hopi

Näyttelijä Niina Lahtinen uskoo improvisaation voimaan.

Näyttelijä ja koomikko Niina Lahtinen, 37, on innoissaan tulevista työprojekteista. Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset -elokuva tulee ensi-iltaan perjantaina. Kyse on ensimmäisestä pitkästä elokuvasta, jossa hänellä on merkittävä rooli.

- Hirvittävän jännittävää, hän kertoo.

Lahtisen julkinen persoona on räväkkä ja rohkea, mikä näkyy hänen roolisuorituksissaan ja juontotehtävissään. Mikä on tuon rohkeuden salaisuus?

- Täydellinen häpeän puute. Ei vaan, kyllä häpeän hirveästi, mutta siitä täytyy vain päästä yli. Ei elämä siihen kaadu, jos joku sanoi, että olipa typerästi sanottu. Itsekin olen sitä mieltä, että sanoinpa typerästi. Mottoni on, että parempi tehty kuin täydellinen. Jos miettisin jotain ulostuloja aina tarkkaan, en mitään muuta ehtisi tehdä kuin hioa niitä, hän sanoo.

- Olen vanha improvisoija. Olen perustanut aikanaan VSOP-improryhmän ja olen harrastanut sitä pitkään. Se on raikas elämäntapa. Uskon improvisaation ideaan, siihen ajatukseen, että asioihin tartutaan ja niitä viedään eteenpäin. Koko ajan tulee uskomattomia mahdollisuuksia joka puolelta. Niihin pitää osata tarttua - uskon, että se on avain onnellisuuteen.

Millaisissa tilanteissa Lahtinen näkee komiikkaa - tuleeko huumoria vastaan ruokakaupassa asioidessa?

- No niistä kauppaostoksista on huumori kaukana. Vihaan kaiken ostamista. Tänäänkin mietin, että menenkö ostamaan uudet farkut. Lempifarkkujeni päälle kaatui intialaista butter chicken -annosta. Läntit eivät lähteneet pesussa, ja jouduin laittamaan todella kireät farkut jalkaan. Vaikka näissä on tukala olla, en jaksa mennä kauppaan, Lahtinen virnistää.

Lahtinen kokee, että huumori tulee häneltä selkärangasta. Joskus naurattavat myös sellaisetkin asiat, joille ei oikeasti saisi edes nauraa.

- Monissa asioissa näkee mustaa huumoria. Lapseni ovat joutuneet sietämään paljon tarpeetonta ja tyhmää huumoria, hän hymyilee.

(kuva: Mikko Räsänen)

Lue myös: Näyttelijä Niina Lahtinen: Yritän, ettei lasteni siviiliminää näkyisi missään

Kilpailut

Uusimmat