Kuva: Handout

Entisen Salkkarit-näyttelijän yllättävä aluevaltaus - työskentelee nyt Iskelmän juontajana!

26.01.2018 09:15 - Iiro Myllymäki

Janne Saarinen juontaa Iskelmän sunnuntai-iltojen lähetyksiä.

Muun muassa Salatut elämät -sarjasta tunnettu näyttelijä Janne Saarinen, 22, on tehnyt uuden aluevaltauksen. Mies aloitti joulukuussa työt Iskelmän sunnuntai-iltojen juontajana. Ensimmäisten lähetysten tekeminen on ollut miehelle hauskaa ja opettavaista.

- Hyvät fiilikset on ollut. Aiemmissa viihdealan töissäni olen sekä näkynyt että kuulunut, mutta radiossa vain kuuluu. Se on tosi erilaista. Olen innoissani, mitä kaikkea tämä voi tuoda tullessaan, Saarinen kertoo.

Iskelmämusiikin ystäväksi tunnustautuva Saarinen päätyi juontohommaan omien sanojensa mukaan melko vahingossa. Hän oli ollut muutamissa Iskelmän järjestämissä tapahtumissa, kuten Iskelmä Gaalassa ja Iskelmäfestareilla, joissa hän tutustui kanavan työntekijöihin. Hänelle ehdotettiin koejuontojen tekemistä, ja näiden myötä miehelle avautui paikka sunnuntai-iltojen juontajana. Miehen aiempi kokemus radiotyöstä rajoittui vain haastateltavana olemiseen.

Janne Saarinen uskoo olevansa radiojuontajana freesi ja läsnäoleva. Hän on nuorempi kuin monet Iskelmän kuuntelijat, mutta hän ei usko tämän olevan ongelma.

- Olen vähän pikkuvanha luonteeltani, ja kuuntelen paljon kotimaista ja vähän vanhempaa musiikkia. Juttunikin ovat välillä vähän pikkuvanhoja. On hauskaa tuoda nuorekasta näkökulmaa kanavan kuulijakunnalle, vaikka periaatteessa olemmekin samalla aaltopituudella. Kunhan vain muistan puhua kansankielellä enkä käytä nuorisoslangia, Saarinen toteaa.

Tämän hetken lempi-iskelmäkappaleekseen Saarinen mainitsee Arttu Wiskarin Meidän biisin. Salatuista elämistä mies poistui viime syksynä ja on sittemmin näytellyt Helsingin Kaupunginteatterissa Marco Bjurströmin ohjaamassa musikaalissa Prinsessa Ruusunen – Paluu tulevaisuuteen. Tällä hetkellä mies työstää Vantaalla Kulttuuritalo Martinuksen näytelmää Blondi tuli taloon, jonka ensi-ilta on maaliskuussa.

Kuuntele Janne Saarista Iskelmän sunnuntai-illoissa kello 20-24.

Lue myös: Salatut elämät jättänyt Janne Saarinen: ihmiset tulivat humalassa kertomaan, että olen mulkku jätkä

Kilpailut

Uusimmat