Kuva: MTV

Vanha Salkkarit-tähti palaa Pihlajakadulle: "Sain ohjaajalta huutia siitä, että yritä nyt!"

29.01.2018 14:45 - Senja Rapila

Hanna Kinnunen näytteli Sallaa vuosina 2006-2010. Nyt Salla palaa pihlajakadulle uuden oheissarjan tiimoilta.

Näyttelijä ja radiojuontaja Hanna Kinnunen on tullut monelle suomalaiselle tutuksi Salatut elämät -suosikkisarjasta. Viimeksi hänet nähtiin sarjassa vuonna 2010, jonka jälkeen hän poistui sarjasta.

Kinnunen kuitenkin tullaan näkemään ensi kesänä Salkkareiden oheissarjassa, missä tullaan näkemään erilaisia tarinoita; tarinoita siitä, kuinka asiat olisivat voineet mennä.

Oheissarjassa nimeltään Pihlajasatu nähdään myös nykyisten pihlajakatulaisten rinnalla sarjasta jo poistuneita suosikkihahmoja, kuten Anu Palevaara, Andrei Sandberg, Venla Saartamo, Hanna Kinnunen ja Sami Sarjula

- Tuntuu tosi jännittävältä, mutta samalla todella hauskalta. Sellainen nostalgiatrippi tämä on minulle ollut henkilökohtaisesti, Kinnunen kertoo Voice.fi:n haastattelussa. 

- Ohjelman tuottaja soitti minulle viime syksynä, kun olin hyvän ystäväni kanssa lounaalla. Hän sanoi, että nyt tarvittaisiin Sallaa. Ensin repesin nauramaan ja kysyin, että ihanko oikeasti. Sehän on jo hoidettu, että Salla on herännyt sarjassa jo kuolleista, mutta viimeisimpänä hän lähti Ressu Redfordin kanssa junalla jonnekin.

- Kyllä hetken aikaa mietin, että onko tämä totta. Sitten kun tuottaja minut vakuutti, sain muutaman päivän miettimisaikaa. Sitten kun sain vihreää valoa työnantajani puolesta radiopuolella ja vihreää valoa mieheltäni, että Salla saa käydä jälleen torpedoimassa pikkusen pihlajakatua, niin sitten kyllä oli helppo päätös. Että totta kai!

"Entä jos en osaa enää olla Salla?"

Ensimmäinen huolenaihe Kinnusella oli, osaako hän enää esittää uskottavasti äkkipikaista ja impulsiivista Sallaa, joka on hahmona jakanut mielipiteitä vuosina 2006-2010.

- Olen kahdeksan vuotta ollut pois ja se olikin ensimmäinen huoleenaiheeni, mistä silloin sanoin tuottajallekin, että entä jos en osaa enää olla Salla, kun siitä on jo niin kauan aikaa. Tuottaja totesi vain, että älä huoli, kyllä se sieltä vaan tulee. En tiedä onko se loukkaus vai kehu, Kinnunen nauraa.

- Sitten kun sain käsikirjoituksen ja pääsin tarinaan sisälle, ja kun pääsi kuvauksiin, ensimmäisen kerran kun oli sanonut hanipöö, niin kyllä se sitten sieltä tuli aika luontevasti - ehkä vähän liiankin luontevasti!

Rytmi kuvaukseen löytyi nopeasti.

- Ensimmäinen päivä meni vähän ihmetellessä, että onko tämä unta vai olenko mennyt aikakoneella jonnekin vai mitä, mutta sitten kun toinen päivä koitti, oli sellainen olo kun ei olisi koskaan ollutkaan pois. Se oli todella lämmintä, turvallista ja tuttua.

Naurua ja repeilyä

Entä mitä on odotettavissa tulevalta oheissarjalta, missä nähdään myös liuta muita vanhoja Salkkari-hahmoja?

- Ei ainakaan mitään tylsää. Sitä mietin, että olisikohan se Salla kypsynyt näiden vuosien aikana, mutta ei se kyllä hirveästi ole. Sama räiskyvä, hyvin nopeatempoinen ja impulsiivinen tapaus sieltä on tulossa ruutuun taas. Toivon kovasti, että katsojilla on yhtä hauskaa kuin meillä on ollut tuota tehdessä.

- En miltei koskaan runkosarjaa tehdessä revennyt nauruun kesken kuvausta, mutta nyt kun tehtiin tätä, sain ohjaajalta muutaman kerran huutia siitä, että Hanna yritä nyt. Se oli todella hulvatonta. Repeilyä ainakin odotan ja toivon katsojilta.

Lue myös: Homoseksi Salatuissa elämissä nosti kohun - näyttelijä puolustaa kohtausta

Lue myös: Salkkarit-näyttelijän 14 vuoden avioliitto päättyi eroon: "Emme halunneet omistaa enää edes toisiamme"

Kilpailut

Uusimmat