Sara Parikka suojelee lastensa yksityisyyttä: "Ei kuitenkaan tarkoitus pitää lapsilla pussia päässä"

20.04.2018 17:45 - Senja Rapila

Sara ja hänen näyttelijämiehensä ovat päättäneet suojella kahden lapsensa yksityisyyttä sosiaalisessa mediassa.

Salkkarit-tähti Sara Parikka, 26, on aina halunnut lapsia. Tällä hetkellä hänellä onkin kaksi aivan ihanaa tyttölasta yhdessä näyttelijämiehensä Mikko Parikan, 29, kanssa. Sara kertoo Voice.fi:lle ohjelman synttäritilaisuudessa, että hänen mielestään oli hyvä päätös tehdä lapset nuorena.

- En ole koskaan mennyt sellaisella lapsikulmalla elämässä eteenpäin. Tärkeintä oli ensisijaisesti se, että on kumppani ja että hänellä on samat haaveet. Kyllä lasten tekeminen nuorella iällä tuntui todella luonnolliselta. Olin ollut jo kuusi vuotta töissä ja tehnyt vaan tosi paljon töitä, kun sain esikoiseni, hän kertoo Voice.fi:lle.

- Ihmisten pitäisikin rohkeasti tehdä omalla tavallaan. Kyllä tiedostin sen, että reittini on erilainen mitä "normaalisti", mutta so what!

Sara ja hänen miehensä ovat tehneet tietoisen päätöksen siitä, etteivät julkaise tyttäristään kasvokuvia sosiaalisessa mediassa. Lasten yksityisyys on heidän molempien mielestä hyvin tärkeää.

- Se on minulle todella, todella tärkeää ja myös miehelleni. Olemme paljon puhuneet ja pohtineet asiaa. Se, miksi haluamme asian näin pitää, on se, että kun liikumme paljon perheenä ja meistäkin saatetaan ottaa joskus jotain kuvia ilman että huomataan, Sara kertoo.

- Jos olen käsittänyt oikein, niin esimerkiksi juorulehdet eivät saa julkaista meidän perheestä kuvia ilman että lasten kasvot blurrataan. Jos olemme itse julkaisseet lapsistamme kasvokuvia, heillä on oikeus käyttää sitä ottamaansa kuvaa. 

- Antaa niiden lasten pysyä pois sieltä jutuista. Ei me ruodita mitään lasten persoonia tai kehitysvaiheita, he ovat omia yksilöitään ja saavat päättää sen itse, haluavatko joskus julkisuuteen.

Suomalaisnäyttelijä kertoo, että on saanut pelkästään positiivista palautetta päätöksestään suojella lastensa yksityisyyttä.

- Ei kukaan märise, että miksi en näytä lasten naamoja. Olen aina kaikille sanonut, että jos näette meidät kaupungilla, tulkaa moikkaamaan, jos haluatte nähdä minkä näköiset lapset meillä on. Ei ole tarkoitus pitää kuitenkaan mitään pussia päässä lapsilla, että älkää katsoko. 

Lue myös: Sara Parikka muistuttaa pienten lasten vanhempia: "Olkaa armollisia toisillenne"

Lue myös: Sara Parikalla on vauvakuume! "Mietin, millaista olisi olla taas raskaana"

Kilpailut

Uusimmat