Kuva: Youtube

Disney-prinsessan mahdollinen lesbous kuumensi suomalaisten tunteet - someraivo kuohahti

20.03.2018 17:00 - Iiro Myllymäki

Jotkut haluavat Frozen-elokuvan Elsalle tyttöystävän, kun taas toiset ovat tiukasti tätä vastaan.

Kirjoitimme viime viikolla, että Frozen-elokuvan Elsa-prinsessan seksuaalisesta suuntautumisesta käydään parhaillaan kiivasta kiistaa. Disney on tekemässä huippusuosittuun animaatioon jatko-osaa, ja monet fanit ovat kampanjoineet sen puolesta, että Elsalle annettaisiin tulevassa elokuvassa tyttöystävä. LifePetitions-sivustolla on puolestaan julkaistu vetoomus, jolla tämä pyritään estämään.

Voice.fi:n uutinen aiheesta kirvoitti paljon keskustelua Facebookissa. Kommenteista huomaa, että aihe herättää voimakkaita mielipiteitä puolesta ja vastaan myös suomalaisten keskuudessa. Prinsessan lesboutta puoltavien kommentoijien mielestä olisi jo aikakin, että viihdejätti Disney näyttäisi animaatiossaan kahden naisen välistä rakkautta.

”Voi luoja!! Taas on ollut kukkahattutädit vauhdissa. On se niin surullista että kaikki eivät osaa elää tällä vuosikymmenellä!!” on kommentoitu.

”Moni ajattelee että "sitten joskus myöhemmin tää on normaalia". Tästä tulee tehdä normaalia nyt. Miusta on ylipäätään surullista että on olemassa "erilaista rakkautta".  Se ei ole erilaista eikä arvo vähene oli kyse mistä sukupuolesta tahansa. […] Disneyllä on valta aloittaa vapaampi uus aikakausi ja animoida elsalle ihana rakastava tyttöystävä jonka kanssa perustaa valtakunta. Koska lapsi ei inhoksu sitä. Se hyväksyy sen ja ymmärtää että on täysin normaalia rakastua samaan sukupuoleen, eikä 6 luokalla koulun bi/lesbotyttöä heitelläkkään kengillä niskaan. Vaan hänestä kävellään ohi samalla tavalla kuin kävellään nyt heteroista. Koska me eletään vuotta 2018 ja homous poistu sairauksien listalta Suomessa 47 vuotta sitte”, on myös kirjoitettu.

”Ei tyttöystävää Elsalle minun mielestäni. MUTTA en ole mitenkään sitä vastaan että Disney elokuviin voisi tulla joskus lesbo- tai homopareja, se olisi 2018 jopa suotavaa "normalisoida" seksuaaliset vähemmistöt lasten ja muidenkin silmissä, onhan heteroparejakin disney leffat täynnä. Mutta Elsalle en tyttöystävää haluaisi niinkuin en haluaisi poikaystävääkään koska hän on hahmona niin vahva ja itsenäinen nainen, että minusta hän voisi olla esimerkkinä lapsille siinä asiassa ettei ihminen välttämättä tarvitse kumppania ollakseen menestynyt, pidetty ja onnellinen”, kuuluu yksi kommentti.

"Ei lasten elokuviin"

Jotkut kommentoijat ovat sitä mieltä, että homoseksuaalisuutta ei tulisi suoraan näyttää lapsille suunnatussa elokuvassa tai lastenohjelmissa.

”Ei todellakaan tarvii mtn homoja ja lesboja lasten ohjelmiin. Ei lasten tarvii pienenä miettiä miksi samaa.sukupuolta olevat rakastuu jne. Se on sitten aikuisena ja nuorena jokaisen oma päätös mitä haluaa olla ja katsoa. Ei herranjumala pilata nyt jo lastenkin maailmaa!” on kirjoitettu.

”Mitääää... no ei. Ei lasten elokuvii. Ei lapset siitä paljon mitää perusta. Lapset kun kasvaa ja sekusaalisuus sen mukana myös. Mielummin sitten on vaa iki sinkkuna. Pidetään LASTEN elokuvat lasten elokuvina. Toinen asia on sitten ku alkaa seksuaalisuus kiinnostaa ja hormoonit hyrrää. Jokainen on siinä vaiheessa just hyvä sellasena kun on”, on myös kommentoitu.

”Homorummutuksen voisi jättää tunkematta lastenohjelmiin”, on yksi linjannut.

Pääset lukemaan lisää kommentteja tästä linkistä.

Lue myös: Mitä jos Disney-prinsessat olisivat lesboja? Uudet videot ihastuttavat netissä

Kilpailut

Uusimmat