Kuva: Shutterstock

Iskeekö ikäkriisi? Lue merkit, joista huomaat haikailevasi nuoruutta

16.10.2018 09:45 - Lauri Kujanpää

Nuoruuden haikailu kuuluu yhtenä osana vanhentumiseen.

Nuoruus. Aika, jolloin ihmiset tuntevat olonsa vapaiksi ja koko elämä on vielä edessä. Tulevaisuus on vain kaukainen ajatus ja hetkessä eläminen tuntuu onnistuvan parhaiten. Toki pohdinnat ammatista ja haaveista käyvät kiivaina, mutta silti ne saattavat jäädä nopeasti seikkailujen varjoon.

Vanhempana ihminen saattaa haikailla useastikin nuoruutta ja se onkin yksi merkki ikääntymisestä. Aika kultaa muistot monessa asiassa ja ihminen voi tuntea, että menneisyydessä kaikki asiat olivat paremmin: Vapaus tuntui olevan rajatonta ja ystävien kanssa ei mietitty menneitä, vaan luotiin muistoja.

Alta voit lukea merkkejä, jolloin voi huomata haikailevansa nuoruuden perään.

1. Vaihdat ammatin

Oletko tehnyt liian kauan työtä, joka sinua ei palkitse? Saatat muistaa nuoruuden haaveammattisi tai sitten vain tuntea kovaa ikäkriisiä, jolloin asioita on muutettava. Ammatin vaihtaminen on yksi suurimpia muutoksia elämässä.

2. Käyt läpi vanhoja valokuvia

Tämä on yksi hyvin vahva merkki vanhojen aikojen haikailusta. Selaat kaikkia vanhoja valokuviasi Internet-sivuilta sekä saatat penkoa lapsuudenkuvat vanhemmillasi.

3. Ikävöit vanhempiasi

Vanhemmat ovat saattaneet olla sinulle maailman rakkain asia ja kun lähdit omaan elämään, et muistanut enää pitää yhteyttä isään ja äitiin. Kuitenkin ikääntymisen mukana omien vanhempien arvostus useasti kasvaa ja näin muistelet heidän huolenpitoaan. Ehkäpä jopa haluaisit asua vielä heidän kanssaan.

4. Eroat

Sinkkuna olit villi ja vapaa. Kun ihminen on ollut tarpeeksi kauan suhteessa, jossa hän ei ole ollut tyytyväinen, alkaa hän muistelemaan sinkkuaikojaan. Myös ajatus siitä, että vielä ehtii treffailla ja tavata uusia ihmisiä, kiehtoo.

5. Kuuntelet nuoruutesi musiikkia

Musiikki on vahva keino herättää muistoja. Saatat nauttia nuoruutesi suosikkibändeistä ja muistella, kuinka silloin kaikki oli niin hienoa.

7. Puhutte ystävien kanssa pelkästään menneisyydestä

Vaikka tulevaisuuttakin on vielä rutkasti jäljellä, on selkeä nuoruuden haikailun merkki se, että puhutte ystäviesi kanssa jatkuvasti menneisyydestä. Mitä, jos kääntäisittekin katseet tulevaan ja pohtisitte, mitä kaikkea hienoa siellä saattaa odottaa.

Lue myös: Nainen menee äärimmäisyyksiin pysyäkseen nuorena - ruiskuttaa vanhaa bakteeria itseensä

Lue myös: 10 tapaa tuntea itsensä nuoremmaksi hetkessä

Lähteet: Huffpost, ABC, The Sun

Kilpailut

Uusimmat