Kuva: Emmi Moilanen

Suomalainen tv-kokki kertoo, mitä jääkaapista tulisi aina löytyä - pitää myös budjetin kurissa

17.10.2018 15:15 - Emmi Moilanen

Kokki Kari Aihisen ruuanlaitossa ei tulisi yrittää oikoa liikaa. Vaikka vaivaa täytyy nähdä hieman enemmän, lopputulos palkitsee varmasti.

Tv-kokki Kari Aihinen kertoo Voice.fi-sivuston haastattelussa, että suomalaisilla on muutamia helmasyntejä ruuanlaittoa koskien. Eräs yleisimmistä on puolivalmiiden einesten ja pakasteiden käyttäminen arjen kokkailuissa.

Aihisen mukaan ruuanlaitossa ei kuitenkaan tulisi oikoa liikaa. Mies onkin sitä mieltä, että kotikeittiöissä olisi tärkeää suosia laadukkaita raaka-aineita puolivalmiiden ruokien sijaan.

- Lähdetään sinne isoäitien juurille, että paistetaan raaka-aineet voissa. Sieniä ei paisteta öljyssä vaan voissa. Sienimuhennos tehdään kuohukermaan, ei kevytkermaa. Makaronilaatikko tehdään punaiseen maitoon, mennään sinne rehellisyyden äärelle.

Vaikka esimerkiksi perunoiden keittäminen vie aikaa puolen tunnin verran, Aihinen muistuttaa että vaivannäkö kannattaa.

- Pikkasen pitää enemmän tehdä keittiössä duunia, mutta uskokaa vaan siihen hyvät ihmiset, että lopputulos palkitsee, mies kannustaa.

Laatuun tulisi panostaa aina

Aihinen kertoo, että on oppinut jo pienestä pitäen panostamaan laatuun. Miehen mukaan laadukkaiden raaka-aineiden valitseminen vaikuttaa kokonaisvaltaisesti ihmisen hyvinvointiin.

- Jos ostat jotain eineksiä, et loppupeleissä tiedä, mitä syöt. Syötkö e-aineita, proteiinijauheita vai syötkö rehellistä, itse paistettua possunkyljystä perunamuusin ja salaatin kanssa?

Miehen mukaan jälkimmäinen vaihtoehto hellii myös henkistä hyvinvointia.

- Uskon että fiilis on vatsassa ja korvien välissä paljon, paljon parempi, kun tiedät mitä söit äsken.

Mitä jääkaapista sitten tulisi aina löytyä?

Aihinen vinkkaa, että jääkaapin alimmat laatikot tulisi aina olla täynnä tuoreita vihanneksia. Tämä on myös loistava keino pitää ruokabudjetti kurissa, sillä jääkaappi täyttyy jo muutamalla eurolla kotimaisista juureksista.

- Kolmella eurolla ei hirveästi saa mitään valmistuotetta. Kukkaroa ja budjettia miettiessä, uskokaa siihen, että ne jääkaappien kaksi alinta laatikkoa täynnä juureksia, vihanneksia ja salaattia tulee paljon edullisemmaksi kuin broilerin rintafilee, härkä, possu tai lohi, Aihinen kertoo.

Lue myös: Tv:stä tuttu suomalaiskokki: Ruoan maustamiseen riittää kolme asiaa

Kilpailut

Uusimmat