Kuva: AOP

Oletko rasisti, Laura Huhtasaari? Huippupoliitikot laitetaan tiukoille uudessa podcast-sarjassa

01.03.2019 08:15 - Senni Loikala

RadioPlayn uudessa podcast-sarjassa mennään syviin vesiin kymmenen poliitikon kanssa.

Julkkisportsarina ja kirjailijana tutuksi tullutta Teemu ”Pastori” Potapoffia jännitti, kun Perussuomalaisten varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Laura Huhtasaari tuli tapaamaan häntä Helsingin Kaapelitehtaalle. Potapoff ja Huhtasaari olivat aiemmin ajautuneet Twitterissä väittelyyn erilaisten näkemystensä vuoksi.

- Odotin jännityksellä, muistaako Laura kohtaamisemme sosiaalisessa mediassa, Teemu Potapoff kertoo.

Laura Huhtasaari on yksi Potapoffin uuden Minä-podcast-sarjan nimekkäistä poliitikkovieraista. Huhtasaaren lisäksi sarjassa vierailevat esimerkiksi Paula Risikko, Ilkka Kanerva, Esko Aho, Li Andersson, Mikael Junger, Jani Toivola, Pekka Haavisto ja Tom Packalén.

- En tahtonut tehdä ohjelmaa vieraideni poliittisten agendojensa kautta, vaan poliitikot kiinnostavat minua ihmisinä, Teemu Potapoff kertoo.

- Mitä enemmän juttelin vieraideni kanssa ja he laskivat omaa suojaustaan, käsitykseni heistä muuttui.

Teemu Potapoff myöntää, että hänellä oli ennakkokäsityksiä poliitikkovieraistaan. Hän tahtoi kuitenkin kohdata heidät avoimin mielin ja käsitellä aiheita objektiivisesti.

- Laura Huhtasaaren haastattelun aikana tajusin, että edessäni istuu tavallinen perheenäiti: hymyilevä, kohtelias, aurinkoinen ihminen.

- Aiemmin saatoin ajatella, että hän olisi paha ihminen. Huomasin kuitenkin, ettei hän ole. Hän oli fiksu aikuinen, joka on päässyt asemaansa onnistumisten ja kovan työn kautta.

Huhtasaaren poliittista agendaa Teemu Potapoff ei silti allekirjoita.

Teemu Potapoff on myös viittä vaille valmis teologian maisteri. (kuva: Senja Rapila)

Rohkeasti kohti kipupisteitä

Teemu Potapoff nostaa podcast-sarjassaan tapetille myös haastavia aiheita, jotka voivat herättää vieraissa voimakkaita tunteita.

- Tom Packalén oli todistajana Jari Aarnion oikeusprosessissa ja hänellä on katkeruutta poliisijohtoa kohtaan. Siitä jutellessamme jouduin toteamaan, että aihe menee hänellä tunteisiin ja hän käy kierroksilla.

- Jälkikäteen Packalén sanoi, että hänellä tosiaan meni tunteisiin.

Esko Ahon haastattelussa Teemu Potapoffia kiinnosti, miten Aho mielestään suoriutui pääministerin tehtävästä 90-luvun lamavuosina. Ahosta käytettiin tuolloin kansan keskuskuudessa nimeä ”Pula-Aho.”

- Tuhannet ja tuhannet ihmiset joutuivat tyhjän päälle. Pääsin kysymään, olisiko jotain voinut tehdä toisin, ettei niin moni olisi menettänyt elämäänsä.

Ilkka Kanervan kanssa Teemu Potapoff keskusteli vanhoista kohuista, ja Laura Huhtasaarelta Potapoff kysyi suoraan, onko tämä äärioikeistolainen tai rasisti.

- Myönnän, että minua jännitti pirusti jokaisen henkilökohtaisen ja aran kipupisteen esille tuominen. En tiennyt yhtään, miten ihmiset reagoivat. Kukaan ei jättänyt vastaamatta.

- Esko Aho sanoi haastattelun jälkeen, että on sääli, ettei tällaisia puheohjelmia tehdä enää tarpeeksi. Hän olisi voinut kuulemma jutella pidempäänkin.

Kuuntele koko jakso RadioPlayn kautta. 

Lataa RadioPlay ilmaiseksi täältä ja kuuntele kaikki ohjelman jaksot.

Lue myös: Yksi fanikuva vei Pate Mustajärven keskelle someraivoa: "Toisille olin natsi, toisille suvakki!"

Kilpailut

Uusimmat