Kuva: AOP

Janne Virtanen avautui rankasta vuodestaan - ensin menehtyi Hanna-Riikka ja sitten oma isä

12.03.2019 11:15 - Katariina Auvinen

Janne Virtanen kertoo, että suru on muuttanut muotoaan ajan kuluessa, mutta hänellä on vielä joka päivä ikävä vaimoaan.

Näyttelijä Janne Virtanen, 51, on puhunut puolisonsa näyttelijä-muusikko Hanna-Riikka Siitosen kuolemasta avoimesti. Siitonen menehtyi Terhokodissa kilpirauhassyövän uuvuttamana viime vuoden heinäkuussa.

Mies vieraili Iskelmän Satu Kotosen haastattelussa puhumassa rankasta viime vuodesta. Virtasen mukaan suru on vieläkin vahvasti läsnä, mutta se on muuttanut muotoaan. 

- Aikaa kuluu ja jotkut asiat helpottavat, mutta on minulla Hanna-Riikkaa ikävä ihan koko ajan. Meillä kaikilla on ikävä häntä. Ensimmäiset kuukaudet sujuivat sumussa ja sen jälkeen huomasin, että suru tulee aaltoina. Joskus menee pidemmän aikaa, ettei suru pyri pintaan niin pahasti ja sitten jossain vaiheessa se taas iskee, hän kertoo. 

Yksi asia on vielä sellainen, mitä Virtanen ei ole pystynyt tekemään, suursiivous. 

- Se poistaisi jotain. Hanna-Riikka on vielä arjessa mukana kotona, hän kertoo. 

Viime vuosi oli Janne Virtaselle rankka, koska syksyllä menehtyi myös hänen isänsä. 

- Isäni oli hieno mies, mutta oli aikoja, jolloin otimme yhteenkin. Isäni sanoi, ettei hän muutu siitä mitä on, mutta viimeisinä vuosina hän kuitenkin muuttui. Äidin kuolema muutti häntä paljon, mutta viimeisinä aikoina isäni sanoi joitain niin rakastavia sanoja, joita en olisi ajatellut hänestä löytyvän, Virtanen pohtii. 

Hanna-Riikka Siitonen vuonna 2016. (kuva: AOP)

Hanna-Riikka Siitonen oli kansan rakastama ihminen, jonka poismeno kosketti laajasti suomalaisia. Suruvalitteluja tuli Virtaselle todella paljon. 

- Olen ollut vähän hämmentynyt siitä, kuinka tuntemattomat ihmiset ovat lähestyneet. Jotkut ovat lähettäneet sähköpostia ja messengerin kautta on tullut paljon viestejä. Olen yrittänyt vastailla niihin niin paljon kuin voimavarani ovat antaneet myöden. 

Hanna-Riikka Siitonen puhui aina avoimesti sairaudestaan ja niin on myös Virtanen päättänyt tehdä surunsa kanssa. Se on kuitenkin poikinut jopa negatiivisia kommentteja. 

- Hanna-Riikka puhui sairaudestaan, jos siitä kysyttiin. Lehdet generoivat juttuja lisää ja samasta aiheesta tehdään useiden eri kulmien avulla. Katsoin erään jutun kommenttikenttää ja siellä joku ihmetteli, miten saatan ratsastaa Hanna-Riikan kuolemalla ja haluan julkisuutta sitä kautta, Virtanen kertoo. 

- Päätin puhua surustani ja siitä, miltä minusta tuntuu, avoimesti. Valitsin tavan käsitellä asiaa näin, koska aiemmassa elämässäni käsittelin niin iloiset kuin ikävätkin asiat yksityisesti ja silloin voi ajautua syvempään kuoppaan, hän perustelee. 

Lue myös: Nina Tapio julkaisi kappaleen Taikapeilin muistoksi: "Äänityksissä tunsin Hanna-Riikan läsnäolon"

Lue myös: Janne Virtanen Me Naisissa Hanna-Riikan kuolemasta: "Rakkaus kasvoi kuoleman lähestyessä"

Lue myös: Nina Tapio Annassa viimeisestä keskustelusta Hanna-Riikan kanssa: "Sä voit lähteä, me pärjätään"

Iskelmä ja Voice.fi kuuluvat molemmat osana Bauer Mediaan. 

Kilpailut

Uusimmat