Kuva: Fotolia

Netti on muuttanut hurjasti ihmisten elämää - lue, kuinka se näkyy arjessa

13.03.2019 16:45 - Lauri Kujanpää - Luettu 215 kertaa

Muun muassa puhelinluettelot ovat jääneet vahvasti historiaan.

Muistatko vielä ajan ennen internetin yleistymistä? Saattaa olla välillä hankalaa ajatella, kuinka paljon kyseinen keksintö on helpottanut elämää ihan normaaleissa asioissa. Esimerkiksi shoppailu, yhteydenpito ja deittailu ovat kokeneet järisyttävän muutoksen tämän vuosituhannen aikana.

Alta voit lukea erilaisia esimerkkejä siitä, kuinka netti näkyy vahvasti ihmisten arjessa: Puhelinluetteloita ei enää selata, ja rakkauskin saattaa löytyä ihan muutaman napinpainalluksen päästä.

1. Suunnistaminen tuntemattomissa paikoissa

Paperikartta ei ole enää niin yleinen näky turistien ja matkaajien keskuudessa, sillä erilaisilla karttapalveluilla paikan päälle löytäminen on todella helppoa.

2. Deittailu

Nykyään rakkauden ja deitin löytäminen on vain muutaman napinpainalluksen päässä. Muun muassa Tinder ja netin deittipalvelut ovat helppo keino löytää seuraa.

3. Tavaroiden myyminen ja ostaminen

Omista vanhoista tavaroista luopuminen on nykyään hyvin yksinkertaista. Sitä vain laittaa  ilmoituksen nettiin, ja tavara löytää helposti uuden omistajan. Myös uudet hankinnat on helppoa tehdä netin kautta, ja paketti saapuu halutessaan vaikka suoraan kotiovelle.

4. Yhteyden pitäminen kaukaisiin ystäviin

Kirjeenvaihto ja kaukopuhelut ovat vähentyneet hurjasti, sillä yhteydenpitoa tarjoavat esimerkiksi sosiaaliset mediat sekä Skypen-kaltaiset videotoistopalvelut.

5. Musiikin kuunteleminen ja uuden musiikin löytäminen

Nykyään lähes kaikki artistit on löydettävissä muun muassa Spotifysta, joten levykauppoihin eksyy yhä harvempi ihminen. Musiikkia voi tänä päivänä kuluttaa missä vain ja milloin vain.

6. Puhelinnumeroiden löytäminen

Muistatko vielä puhelinluettelot? Kyseiset opukset on korvattu vahvasti erilaisilla palveluilla, joista numeron ja osoitteen löytää hetkessä vaikka matkapuhelimella. 

Lue myös: Nettikauppatilaus meni karusti pieleen - katso netissä kiertävä kuva, joka huvittaa

Lue myös: Netti innostui saksalaisen baarin vessasta löytyvästä keksinnöstä - "Saksalaista käytännöllisyyttä"

Lähde: Insider

Kilpailut

Uusimmat