Kuva: Niki Miettinen

Suomalaislaulaja uransa vaikeimmasta hetkestä: "Asiat menevät musiikinteossa henkilökohtaisiksi"

20.03.2019 11:15 - Niki Miettinen

Laura Närhi on julkaissut uuden kappaleen, joka kertoo huonosti päättyvästä rakkaudesta.

Laulaja Laura Närhi, 41, kertoi Voice.fi:lle haastattelussa, että uransa suurimmat hankaluudet ovat liittyneet uusimpaan albumiin, jota on tehty jo vuodesta 2013 asti ja sen aikana tapahtuneisiin muutoksiin.

Artisti on nyt julkaissut uuden kappaleen Tekisin tän uudelleen, joka kertoo huonosti päättyvästä rakkaudesta. Laulaja kertoi kirjoittavansa sanoituksia kappaleisiinsa kuuntelemalla, mitä siihen tehty melodia haluaa hänelle kertoa. Tuoreimman kappaleen kanssa hänelle oli tullut ensimmäiseksi mieleen kertosäkeen vertauskuvauksellista sanastoa, kuten "sinusta jää höyryä ikkunaan" ,jonka jälkeen hän oli alkanut miettiä, millaiseen tilanteeseen sanat sopisivat.

- Tuossa biisissä homma päättyy vähän huonosti, mutta siitä huolimatta jää plussan puolelle niin paljon, että jos olisi pakko niin tekisi asian uudestaan, Närhi kertoi kappaleesta.

Haasteet uran aikana

Kappaleen nimen mukaan hänelle on tullut mieleen vastaavia tilanteita, joita tekisi uudelleen hänen musiikkiurallaan.

- Olen tehnyt todella paljon keikkoja ja osa niistä on ollut vaikeita, kun on ollut kipeänä tai on ollut jotenkin erikoinen yleisö. Niistä kokemuksista on kuitenkin oppinut todella paljon. Kun on ollut tarpeeksi hankalissa tilanteissa, niin huomaa, että niistä ihan oikeasti selviää yleensä voittajana, laulaja muisteli.

(kuva: Niki Miettinen)

Laulaja vahvisti näkemystään siitä, kuinka hänestä elämän vaikeatkin tilanteet kannattaisi tehdä uudelleen, vaikka ne voisikin muuttaa jälkikäteen. 

- Minä voisin olla nyt ihan eri tilanteessa, kun olen tällä hetkellä elämässä. Kaikki ne asiat, joita olen valinnut, ovat johdattaneet minut tähän hetkeen, jossa on minusta oikein hyvä olla. Minulla on levyllinen musaa, ei ihan valmiina, mutta biisit on tehty. Tämä on ollut pitkä tie, että olen päässyt tähän pisteeseen, enkä vaihtaisi mitään, Närhi totesi.

Laulajan mukaan hänen uransa vaikein hetki on ollut uusimman levyn tekeminen, koska sitä on tehty pitkään ja se on sisältänyt paljon muutoksia. Levyn tekoa on Närhen mukaan hidastanut vuoden 2014 äitiysloma ja tekijäryhmän vaihdos, joista jälkimmäisen syyn, hän näkee todella vaikeaksi.

- Nuo ovat vaikeita päätöksiä, koska silloin kun tehdään musiikkia, niin se on todella tiivistä kanssakäymistä. Asiat menevät musiikkia tehdessä tosi henkilökohtaisiksi ja, jos tekijäryhmää lähdetään vaihtamaan, niin se ei tapahdu sormia napsauttamalla, artisti kertoi.

Vahingossa musiikkialalle

Närhi paljasti ryhtyneensä muusikoksi hieman vahingossa, koska hänellä on sukulaisia musiikkialalla töissä, joten hän oli teini-ikäisenä halunnut tehdä jotain muuta. Hän aloittikin restonomin opinnot ammattikorkeakoulussa, jossa hän oli tavannut Kemopetrol-yhtyeen jäseniä ja ryhtyi tekemään heidän kanssaan musiikkia.

- Laitettiin hynttyyt yhteen näiden kemopetrolilaisten kanssa ja sitten vahingossa ajauduin parikymppisenä muusikon uralle. Yhtäkkiä huomasin, että minusta tulikin täysipäiväinen muusikko, laulaja paljasti.

Itseään hän kuvaili nuorena hieman kiukkuiseksi, mutta kuitenkin kiltiksi tytöksi. Hän rupesi pohtimaan ikäpolvensa alaikäisten alkoholinkäyttöä muistellessaan omaa teini-ikäänsä.

- Luin kyllä varmaan viime vuonna lehdestä, että tämä 1970-luvulla syntyneiden sukupolvi on sellainen, mikä on juonut nuoruudessa eniten. Se varmaan itseasiassa pitää paikkaansa, kun mietin jotain meidän 15-vuotiaiden vappua, että siihen liittyi tosi voimakkaasti alkoholinkäyttöä, mikä on minusta jälkeenpäin katsottuna todella hurjaa. Se oli tosi erilaista kuin nykypäivän teineillä, että he ovat minusta paljon viisaampia nykyään. Olin itse varmaan vähän kiukkuinen mutta ihan sellainen normaali teini-ikäinen. Hoidin hommani kuitenkin ihan säntillisesti ja olin ihan hyvä koulussa, että olin kuitenkin sellainen kiltti tyttö loppujen lopuksi, Närhi naurahti.

Äiti supersankarina

Närhellä on yksi lapsi ja äitiydestä hän kertoi oppineensa paljon omalta äidiltään. Laulaja sanoi kasvattavansa omaa nelivuotiasta tytärtään hyvin paljon samalla tavalla kuin oma äitinsä, jota hän myös pitää omana supersankarinaan. Äitinsä kanssa hän kertoi myös viimeksi nauraneensa todella paljon modernin teknologian hauskoille puolille.

- Itseasiassa eilen me nauroimme äidin kanssa niinkin lapsellista juttua, kun puhelimessa on se face swap -sovellus, jolla voi vaihtaa kahden ihmisen naamoja. Sitä me naurettiin ihan älyttömän paljon, kun näytin sellaista vanhaa kuvaa, mikä minulta löytyi puhelimesta. Esittelin äidille, että tällaista modernia teknologiaa on ja naurettiin ihan älyttömästi, laulaja muisteli hymyillen.

Artistin uuden kappaleen voit kuunnella alapuolelta tai Spotifysta.

Lue myös: Laura Närhi avoimena: "Ihastuin ensi kertaa alle kouluikäisenä"

Lue myös: Laura Närhi ei suunnitellut nuorena soolouraa: "Ajattelin aina, että olen bändiartisti"

Lue myös: Laura Närhi on pohdiskelijatyyppi: Hitauteni raivostuttaa muita

Iskelmä, Radio Nova ja Voice.fi kuuluvat osana Bauer Mediaan.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat