Kalle Lambergilta uusi aluevaltaus urallaan: "Pitää laittaa 25 herätyskelloa soimaan"

23.05.2019 16:30 - Senni Loikala

Kalle Lamberg työskentelee kesällä ensimmäistä kertaa elämässään radiojuontajana.

Näyttelijä Kalle Lamberg, 32, tekee urallaan uuden aluevaltauksen. Lamberg on yksi Radio Novan kesäjuontajista ja pitää suomalaisille seuraa heinäkuun lopulla kesäajan aamushow’ssa Esko Eerikäisen kanssa.

Komedian lajikseen ottanut Lamberg muistetaan lukuisista teatterirooleistaan ja television puolelta esimerkiksi Saturday Night Live -ja Kingi-ohjelmista. Näyttelijä oli mukana myös suositun Posse-ohjelman tuoreimmalla kaudella. 

- Radiojuontajan työstä minulla ei ole kokemusta, vaikka olen käynyt radiolähetyksissä vieraana ja tehnyt mainosdubbauksia radioon, Lamberg toteaa Voice.fi:n haastattelussa.

Näin näyttelijä kertoo tavoitteistaan koskien kesäjuontajan pestiään Radio Novalla:

- Ensimmäinen tavoitteeni on, että selviän hengissä: koskaanhan ei tiedä, miten se tulee menemään. Toinen tavoitteeni on saada ihmiset viihtymään ja nauramaan.

Haasteena aamu-unisuus

Vahvuuksikseen Kalle Lamberg mainitsee ”nopeat hoksottimet” ja ”terävän kielen.” Haasteita voi sen sijaan syntyä aikaisista aamuherätyksistä. Näyttelijä kertoo heräävänsä vapaa-aamuinaan yleensä vasta yhdeksän maissa.

- Heikkouteni on aamu-unisuus. Pitää laittaa 25 herätyskelloa soimaan, niin enköhän ehdi työpaikalle ennen kello kymmentä aamulla, Lamberg kertoo naurahtaen.

- Puhuimme Eskon kanssa, että riittää varmaan, että olen paikalla varttia yli viisi aamulla.

Turussa kumppaninsa Marian kanssa asuvalla Kalle Lambergilla on jo ratkaisu aikaisten herätysten varalle.

- Taidan olla hotellissa kesätyöni ajan mieluummin kuin herätä kahdelta aamuyöllä ja lähteä ajamaan Helsinkiin.

"Kesällä on hyvä nähdä, mikä Esko on miehiään"

Kalle Lamberg kertoo tavanneensa juontajaparinsa Esko Eerikäisen useita kertoja. Eerikäinen oli esimerkiksi vieraana Posse-ohjelmassa keväällä.

- En kuitenkaan tunne Eskoa. Kesällä on hyvä tutustua paremmin ja nähdä, mikä hän on miehiään.

- Esko vaikuttaa positiiviselta ja sydämelliseltä. Jo sosiaalisen median kautta näkee, että hän on hyvää tarkoittava, sympaattinen ja koko ajan pienenevä nallekarhu.

Uusi aluevaltaus Lambergin uralla tuo mukanaan uudenlaisia haasteita. Lamberg pohtii pilke silmäkulmassaan, mikä voisi mennä mönkään Radio Novan kesäjuontajana.

- Luulen, että jos jutut lähtevät liikaa laukalle, se saattaa mennä yli. Eskon hyvänä ja huonona puolena on, että hän nauraa lähes jokaiselle jutulleni ja se ruokkii konettani. Radiossa ei kuitenkaan voi esimerkiksi kiroilla, ja pahin skenaario olisi, jos suodatin menisikin pois päältä. Niin ei kuitenkaan toivottavasti käy.

Saako Kalle Lamberg sinut nauramaan? Onnistuuko näyttelijä pitämään suodattimen päällä? Kuuntele Lambergia ja Eerikäistä Radio Novan Kesäaamussa heinäkuun lopulla.

Kuuntele pätkä Kalle Lambergin haastattelusta painamalla artikkelin pääkuvan päällä olevaa play-nappia.

Radio Nova, Voice.fi ja Iskelmä ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Niina Backman käännytettiin pois terveysasemalta - juontajan reaktio sai aikaan kommenttivyöryn

Kilpailut

Uusimmat