Kuva: Emmi Moilanen

Anna Puu äitiydestä Me Naisissa: "En haaveile useammasta lapsesta"

27.02.2020 08:15 - Reija Saarinen

Annan mukaan vapauden menettäminen uudelleen ahdistaisi häntä.

Anna Puu, 38, kertoo Me Naisten haastattelussa tienneensä aina haluavansa äidiksi. Unelmansa hän pääsi toteuttamaan vuonna 2010, kun hänen ja hänen entisen puolisonsa Olli Ripattilan tytär syntyi.

– Minulle olisi ollut katastrofi, jos en olisi tullut äidiksi. Se rakkaus vain on minussa. Äitiys maadoittaa, saa asiat oikeisiin mittasuhteisiin ja pakottaa tiettyjen rutiinien pariin, Anna kertoo Me Naisten tuoreen numeron 09/2020 Unelmakartta-jutussa.

Annan mukaan lapsi oli erittäin helppo, jopa vauva-aikana. Siitä huolimatta Anna ei miellä vauva-aikaa mitenkään ihanaksi.

– Oman vapauden menettäminen tapahtui saman tien äidiksi tultua – sitä ennen en edes tiennyt olevani niin vapaudenkaipuinen. Jatkuva huoli asettui takaraivoon, eikä se lähde sieltä pois. Maailma ei ole enää huoleton paikka, jossa voin tehdä mitä huvittaa, Anna kertoo Me Naisille.

Vapauden menettäminen on myös yksi niistä syistä, joiden vuoksi Anna ei kaipaa lisää lapsia. 

– Minua ahdistaa uudestaan vapauden menettäminen, enkä siksi haaveile useammasta lapsesta. Joillekin se on vaikea pala. Ihan kuin minulla olisi joku velvollisuus tehdä lisää lapsia. Tyttäreni kannalta on ikävää, että hän ei tule kokemaan sisarusrakkautta. Onneksi hän on todella läheinen serkkutyttönsä kanssa.

Lue myös: Anna Puu paljastaa, miten paljon yksi esiintymisasu maksaa: "Ei ne ilmaisia ole"

Lue myös: Anna Puu paljastaa yllättävän seikan Muumi-roolistaan: "En edelleenkään tiedä"

Lähde: Me Naiset

Kilpailut

Uusimmat