Kuva: Shutterstock

Poliisi varoittaa koronahuijareista - kohteena varsinkin iäkkäät

01.04.2020 15:30 - Lauri Kujanpää

Koronapandemia on saanut huijarit liikkeelle.

Poliisi haluaa varoittaa suomalaisia huijareista, jotka koronapandemia on saanut liikkeelle. Poliisi kertoo tuoreessa tiedotteessaan, että erityisesti iäkkäät ihmiset ovat joutuneet huijareiden kohteeksi.

"Poliisin tietoon tulleissa rikoksissa huijarit ovat tehneet muun muassa "koronatarkastuksia", tarjonneet ruokapalveluita tai esiintyneet terveysviranomaisina. Uudellamaalla poliisin tiedossa on ainakin kolme tekoa, joissa uhrien kotiin on menty asentamaan koronasuodattimia ja samalla anastettu käteistä, kultakelloja ja kultakoruja."

Rikoskomisario Simo Kauppinen Itä-Uudenmaan poliisista kehoittaa kansalaisia valppauteen.

- Kehotamme nyt kansalaisia valppauteen ja suhtautumaan terveellä epäluulolla, mikäli oven taakse ilmaantuu ihmisiä, jotka tarjoavat apuaan tai asiantuntemustaan korona-asioihin liittyen. Painotamme poliisista, että poliisit eivät tarjoa minkäänlaisia palveluja asunnon tarkastuksiin liittyen tai tee mitään koronatarkastuksia ovelta ovelle

Poliisi varoittaa koronahuijareista. (kuva: Shutterstock)

Poliisi pyytää tiedotteessaan kiinnittämään erityistä huomiota myös tietoverkoissa tapahtuviin huijauksiin. Netissä on ollut viime aikoina esimerkiksi erilaisten olemattomien tuotteiden myyntiä ja toimituksiin liittyviä huijauksia, joita saatetaan nyt tehdä hyödyntäen koronavirustilanteen aiheuttamia tarpeita.

Tiedossa on myös tapauksia, joissa on esiinnytty terveysviranomaisina. Liikkeellä on myös epäilyjä herättäviä sähköposteja, joita ei tule avata tai niissä olevia linkkejä klikata. Yleinen hyvä muistisääntö on se, että jos jokin kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, usein näin myös on.

Poliisi muistuttaakin tiedotteen lopussa, että läheisten olisi nyt hyvä soittaa ja keskustella aiheesta iäkkäämpien sukulaisten kanssa ja varoittaa mahdollisista koronahuijareista.

Huijausyrityksistä kannattaa aina ilmoittaa poliisille.

Lue myös: Porvoon poliisiampuminen järkytti kollegoita: "Ei se turha pyyntö ole, että isi tuu töistä kotiin"

Lue myös: Uusi poliisikoira Puhti hurmaa somessa - "Voi, mikä ihanuus!"

Lähde: Poliisi

Kilpailut

Uusimmat