Kuva: Emmi Moilanen

Antti Tuisku hyödynsi korona-ajan mahdollisuuden - naamioitui kauppaan ja hiippaili vaateosastolle

05.06.2020 17:15 - Emmi Moilanen

Artisti kertoo NRJ:n Jannen ja Jeren haastattelussa, että on käynyt katsomassa, miltä oma vaatemallisto näyttää kaupan hyllyillä.

Laulaja Antti Tuisku, 36, esittää huomenna lauantaina, 6. kesäkuuta, ensimmäistä kertaa livenä Valittu kansa -albumin kappaleita striimikeikan muodossa. Tuisku kertoo NRJ:n Aamua juontavien Jannen ja Jeren haastattelussa, että on esiintynyt omalla musiikillaan, oman bändinsä kanssa, viimeksi lähes kaksi vuotta sitten, vuoden 2018 Provinssissa.

Tuiskun elokuulle suunnitellut, Olympiastadionin Bailantai-konsertit siirtyivät vallitsevan koronavirustilanteen takia kesäkuulle 2021. Poikkeusaika tyhjensi myös artistin keikkakalenteria ja kevät pakotti tulevaisuuttaan ahkerasti visioivan miehen opettelemaan ”miten ollaan nyt tässä hetkessä.”

Lauantain keikkaa Tuisku odottaa innostuneissa tunnelmissa, mutta ei osaa suoraa vastata siihen, tullaanko striimikeikan aikana näkemään Olympiastadionille suunniteltuja elementtejä.

- Hankala ihan täysin ennustaa. Kyllä itsekin hyppään varmasti aika syvään päähän sen kanssa, mitä se sitten tuo tullessaan, artisti hymyilee.

"Moni ei ymmärrä, miksi joudun pitämään itseni fyysisesti niin hyvässä kunnossa"

Tuisku toteaa, että livenä laulaminen ja tanssiminen on vaativa yhdistelmä.

- Moni ei hiffaa, miksi joudun pitämään itseni fyysisesti niin järkyttävän hyvässä kunnossa ja treenaamaan valtavasti. Se on tosi raskasta laulaa livenä samaan aikaan, kun teet todella vaativia koreografioita. Se vaatii kropalta tosi paljon.

Tuisku ei ole vielä paljastanut sitä, missä lokaatiossa striimikeikka toteutetaan. Sen hän kuitenkin paljastaa, että kyseessä ovat pienemmät esiintymispuitteet kuin normaalisti.

- Nyt kun ollaan pienemmällä porukalla, ja siellä paikassa missä tullaan esiintymään, ei luonnollisestikaan minun tanssijoitani ole, mikä tarkoittaa sitä, ettei minunkaan tarvitse nyt kauheasti keskittyä mihinkään tanssikoreografioihin tai niitä miettiä. Tämä tulee sillä tavalla olemaan minulle tosi kiva keikka.

- Se on vaan sitä, että mie tuuttaan vaan sitä laulua niin maan pe*keleesti. Pääsen keskittymään vain siihen. Se jo itsessään vähän poikkeaa siitä, miten olen normaalisti tottunut asioita tekemään, Tuisku pohtii.

Somepäivitykset vaativat harvoin uusintaottoja

Koronavirustilanteen ja poikkeusarjen aikana Tuisku on pyrkinyt näyttämään oman sosiaalisen median kautta sitä, että kaiken ei kuitenkaan tarvitse muuttua. Hän on julkaissut seuraajiensa nähtäville muun muassa treenejään, ulkoilua ja koiran kanssa lenkkeilyä.

Jannea ja Jereä kiinnosti haastattelun aikana myös se, vaativatko Tuiskun sosiaalisen median videopäivitykset koskaan uusintaottoja.

- Aika harvoin otan kyllä mitään uusintaottoja. Ainakaan niitä uusintaottoja ei tule ihan hirveästi otettua, kun lähtee kavereiden kanssa, luvan kanssa, juhlimaan, vaikka ehkä voisi ottaa jotain uusiksi, Tuisku hymyilee.

Tuisku julkaisi oman vaatemalliston maaliskuussa, yhteistyössä Prisman kanssa. Hän myöntää, että on käynyt ostoksiensa lomassa hypistelemässä vaaterekkejä.

- Nyt kun oli tämä korona-aika ja on perusteltua mennä maski naamassa, mikä tarkoittaa sitä, että saan itseni aika hyvin naamioitua. Kun laitan kasvosuojuksen ja siihen aurinkolasit ja lippiksen, niin sieltä ei kyllä kukaan voi tunnistaa, että kuka siellä kävelee.

- Kerran olen tehnyt sen, laitoin kasvosuojuksen ja menin kauppaan katsomaan, että miltäs ne vaatteet siellä näyttää ja hyvältähän ne näyttivät, Tuisku jatkaa hymyillen.

Voit kuunnella haastattelun kokonaisuudessaan täältä.

Lue myös: Antti Tuisku ei halunnut enää tehdä 'kädenlämpöistä musiikkia' - syntyi kriittinen popin ilosanoma

Lue myös: Antti Tuisku yllättää vaatemallistolla, joka on meidän kaikkien saatavilla - katso, miltä se näyttää

Lue myös: Antti Tuisku parisuhdeoivalluksestaan Lovezone-podcastissa: "Tajusin sen vasta terapeutilla"

Kilpailut

Uusimmat