Kuva: Mikko Räsänen

Yli-innokas fani piinasi Hannu Aholaitaa: "Ei uskonut edes sen jälkeen, kun asia meni poliisille"

16.06.2020 09:15 - Senja Rapila

Hannu Aholaita on pitkän linjan radiojuontaja. Hänen uralleen on mahtunut monia fanikohtaamisia, hyvässä ja pahassa.

Iskelmältä tuttu radiojuontaja Hannu Aholaita on pitkän linjan radioääni jo 1980-luvulta lähtien. Vuosiin on mahtunut tuhansia iloisia kohtaamisia fanien kanssa, mutta vuosien aikana mies on saanut kokea myös julkisuuden henkilönä olemisen huonot puolet. Suosikkijuontaja kertoo yhdestä tilanteesta Äänessä-podcastissa.

- Aina on tullut kaikennäköisiä kohtaamisia ja puhumalla niistä on selvitty, hän alustaa keskustelua ennen kuin kertoo tilanteesta, joka säikäytti jopa juontajan perheen.

Hannu kertoo, että perheen lasten ollessa vielä pieniä, hänen kotipihaansa ajoi pimeällä auto. Turvajärjestelmä havaitsi liikkeen pihalta ja sytytti pihavalot. Pihalla oli juontajalle entuudestaan tuntematon ihminen. 

- Oven taakse ilmestyi henkilö, joka ei ollut ihan hyvällä asialla. Tai no, oli hän hyvällä asialla omasta mielestään. Tämä ei kuitenkaan ollut mitenkään negatiivinen hyökkäys radiopersoonaa vastaan, vaan hän on ihan fani, joka halusi vain tulla vähän enemmän ovesta sisään.

Haastattelussa Hannu vaikenee kuitenkin asioista, jotka suojaavat fanin henkilöllisyyttä. Hän ei myöskään kerro tarkalleen, mitä fani halusi. Häiriköinnin alettua Hannu kehotti henkilöä poistumaan, ja lyhyen keskustelun jälkeen hän lähti.

- Hän ei ihan uskonut ensimmäisestä sanasta, ettei hän voi tehdä näin.

Häiriköinti jatkui

Hannu kertoo podcastissa, että yli-innokkaan fanin vierailu juontajan kotiovella ei jäänyt viimeiseksi.

- Hän tuli sitten toisen kerran, päiväsaikaan, kun en ollut kotona. Välissä oli monta kuukautta.

Fanin käytös säikäytti Hannun perheen. Hannu toteaakin haastattelussa, että tilanne on vaikea, sillä fani ei välttämättä ymmärrä ketä kaikkia hänen käytöksensä koskettaa. Tässä tapauksessa se kosketti myös lapsia.

- Kun tämä oli tarpeeksi monta kertaa toistunut, sitten asia meni poliisille. Tämä on ainoa kerta (fanien kanssa), kun olen joutunut viemään asian ihan poliisille asti. Valitettavasti hän ei kuitenkaan uskonut edes sen jälkeen, kun asia meni ensimmäisen kerran poliisille. 

Kuuntele koko jakso Äänessä-podcastista täällä.

Lue myös: 'Jos tekisin sellaisen ohjelman nyt, olisin käräjillä' - nyt pääsevät ääneen Suomen radiolegendat

Lue myös: Jaakko Saariluoma ei koe, että "kasvot kuluvat tv:ssä" - "Ei kukaan ole siitä tullut sanomaan"

Lue myös: Suomalaiset paljastivat röyhkeyskouluttajalle rohkeimmat tekonsa - voitko samaistua?

Kilpailut

Uusimmat