Kuva: AOP

Marja Hintikka ei ymmärrä "uraäiti"-termiä - kaunis kirjoitus sai seuraajat samaistumaan

26.08.2020 15:15 - Lauri Kujanpää

"Miksi tästä pitää vielä vuonna 2020 tehdä joku ihme kahtiajaottelu?" Hintikka muun muassa pohtii.

Radiosta ja tv:stä tuttu juontaja Marja Hintikka, 41, julkaisi kauniin kirjoituksen yli 65 000 Instagram-seuraajansa iloksi.

Julkaisussa Hintikka nimittäin pohtii "uraäiti"-termiä, josta hän ei pidä ollenkaan.

"Multa kysytään usein, koenko olevani "uraäiti". Siis mikä? Inhoan koko sanaa. Äiti on äiti! Suurin osa ihmisistä, myös äideistä, tekee töitä yksinkertaisesti elättääkseen perheensä. He ovat puolisoita, työntekijöitä, äitejä - eri roolit osana identiteettiä. Miksi tästä pitää vielä vuonna 2020 tehdä joku ihme kahtiajaottelu? Voidaanko pliiiiis lopettaa?" Hintikka muun muassa kirjoittaa ja jatkaa:

"Usein kysytään sitäkin, koenko menettäneeni jotain lasteni elämästä, kun olen tehnyt töitä. Vastaus on, että en koe. Kun lapset olivat ihan pieniä, tein perheaiheista paljon huomiota herättänyttä keskusteluohjelmaa, josta sain hirmuisesti voimaa ja vahvuutta myös omaan äitiyteeni. Työ vaati paljon, mutta sain näkemystä ja uusia ajatuksia, jotka sovelsin lasteni hyväksi suoraan arjessa. Olen myös kieltäytynyt lukuisista ja lukuisista työtehtävistä ollakseni enemmän perheeni kanssa."

Julkaisun lopuksi Hintikka antaa vielä pienen pähkinän purtavaksi:

"Kumpi oli Helmi-mummoni, viiden lapsen omistautunut äiti ja maatalon emäntä? Hän oli aina kotona, ja samalla aina töissä. Hän hoiti lapset ja maitotilan vaativat työt. Vapaa-ajallaan hän toimi kunnanvaltuutettuna, ja ajoi omaan kuntaansa muun muassa mammografiatutkimukset. Perhe vei paljon aikaa, samoin työ ja luottamustoimet. Ei varmasti ollut helppoa. Oliko hän kotiäiti vai uraäiti? Vai ihan vaan ÄITI?"

Useat Hintikan seuraajista samaistuvat kirjoitukseen.

"Niin totta! Minunkin on annettu rivien välistä ymmärtää olevani ihan jotain muuta kuin äitityyppiä", kommentoi eräs.

"Ihana kun sanot suoraan asiat, etkä kiertele", kirjoittaa toinen.

Näet koko kirjoituksen ja kuvan alta.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Lue myös: Marja Hintikka julkaisi suloisen perhekuvan - "Jännittää esikoisen puolesta"

Lue myös: "Näyttää kuin olisi sätkä huulessa" - Marja Hintikka jakoi lapsistaan kuvan, joka herätti hilpeyttä

Kilpailut

Uusimmat