Kuva: AOP

Päivi Räsänen vastasi Tuure Boeliuksen kirjeeseen: "Juuri näin tulee toimia yhteiskunnassa"

11.09.2020 07:45 - Reija Saarinen

Tuure Boelius julkaisi eilen Instagram-tilillään avoimen kirjeen, joka oli suunnattu Päivi Räsäselle.

Uutisoimme eilen siitä, kuinka kansanedustaja Päivi Räsänen, 60, julkaisi omalla Twitter-tilillään twiitin, joka otettiin sosiaalisessa mediassa vastaan hyvin ristiriitaisesti. Julkaisussaan Räsänen toteaa, että Pride 2020 -tapahtumassa ei ole kyse ihmisoikeustapahtumasta. Hänen mukaansa kyse on LGBT-ideologiasta, jonka tavoitteena on murtaa ihmiskunnan historian ja jatkuvuuden perusta, lapsen oikeus äitiin ja isään sekä omaan synnynnäiseen sukupuoleensa. 

Artisti Tuure Boelius, 19, julkaisi Räsäselle avoimen kirjeen omalla Instagram-tilillään. Siinä hän toteaa Räsäsen ymmärtäneen Priden merkityksen täysin väärin. Hän myös muistuttaa, että pääasia on, että lapsella on turvallinen koti ja rakastavat vanhemmat - sukupuoleen katsomatta.

"Olen tavannut useita rakastavissa sateenkaariperheissä kasvaneita lapsia ja nuoria. Olen tavannut lapsia ja nuoria joiden äiti ryyppää ja isä lyö. Eikö pääasia ole se, että lapsella on turvallinen koti ja rakastavat vanhemmat, oli kyseessä minkä tahansa sukupuolen edustajia.
Kehottaisin sinua miettimään, että miltä lapsesta jolla on kaksi äitiä tai isää,
tuntuu lukea kirjoituksiasi," Boelius muun muassa toteaa kirjoituksessaan. 

Räsänen vastasi Boeliuksen kirjeeseen omalla Facebook-tilillään. Kirjoituksen aluksi hän kiittelee keskustelusta ja muistuttaa, että juuri näin yhteiskunnassa tulee toimia - keskustella asioista, joista on eri mieltä. 

"Viittasit kirjeessäsi lyhyeen tviittiini, mutta et ehkä ollut huomannut pidempää päivitystäni facebookissa, jossa totesin: ”Jokainen ihminen kaikista ominaisuuksistaan tai valinnoistaan riippumatta on yhtä arvokas ja ihmisoikeudet kuuluvat kaikille. Ihmisarvo on jakamaton.”

Pride-tapahtumien arvopohjassa on kuitenkin paljon muusta kysymys. Niissä ajetaan ideologisia hankkeita, joiden tavoitteena on muuttaa biologisiin tosiasioihin perustuvaa kahden sukupuolen käsitteistöä. Ymmärrän hyvin, että ajatukset sukupuolten ”moninaisuudesta” tai siitä, että nykyisin ”mieskin voi synnyttää” ovat Pride-yhteisön valtavirtaa, mutta totuus on kuitenkin se, että jokainen lapsi saa alkunsa yhdestä äidistä ja yhdestä isästä. Biologisesti sukupuolia on vain kaksi. Intersukupuolisuus on sukupuolen kehityshäiriö, joista kärsiviä syntyy vain muutamia vuosittain. He eivät muodosta ”kolmatta” sukupuolta. Transnuoret ovat pääsääntöisesti syntyneet normaalisti tyttöinä ja poikina."

Kirjoituksessaan Räsänen myös toteaa, että nuorten hämmennys omasta identiteetistä on lisääntynyt, mikä hänen mukaansa näkyy lyhyessä ajassa sukupuolenvaihdosten moninkertaistumisena.

"Sukupuolen ”korjaamiseen” liittyviä hormonihoitoja ja leikkauksia vaaditaan nuorille ja jopa lapsille. Nuorten hämmennys omasta identiteetistä on lisääntynyt, mikä näkyy lyhyessä ajassa sukupuolenvaihdosten moninkertaistumisena. Nuorena aloitetut hormonihoidot, rintojen poisto ja sukuelinten leikkaukset aiheuttavat pysyviä ja palautumattomia vaurioita, joita monet katuvat vuosien jälkeen. Kuka kantaa vastuun seurauksista?"

Koko julkaisun pääset lukemaan alta. 


Lue myös: Tuure Boelius ottaa kantaa musiikkivideonsa seksuaalirikoskohuun - "Annoin tekijälle potkut"

Kilpailut

Uusimmat