Kuva: Yle

Hyviä uutisia Downton Abbey -faneille! Julian Fellowsin uusi sarja alkaa pian

13.10.2020 11:45 - Henna Koste

Uusi sarja sijoittuu 1800-luvulle.

Hittisarja Downton Abbeyn luoja, Oscar-palkittu Julian Fellows on luonut uuden tv-sarjan Belgravia-romaaninsa pohjalta. Kuusiosainen draamasarja Belgravia sijoittuu 1800-luvun englantilaiseen luokkayhteiskuntaan. Luvassa on fiktiivinen tarina perhesalaisuuksista, kielletystä rakkaudesta ja häpeästä. Uusi sarja näyttää Downton Abbey -sarjaa verraten synkemmin kahden kerroksen väen ja eri luokkien väliset erot.

”Belgraviassa on väliä sillä, onko varallisuus perittyä vai hankittu tuottoisalla liiketoiminnalla. Tarina alkaa Brysselistä vuonna 1815, maailmanhistoriallisesti hyvin merkittävällä hetkellä. Napoleon Bonaparte on pitkään uhonnut rynnivänsä Euroopan valtiaaksi, joskaan kaikkien mielestä uhka ei ole todellinen. Richmondin herttuattaren järjestämissä tanssiaisissa toisensa kohtaa valikoitu seurue englantilaisia aatelisia, brittiarmeijan päällystöä sekä Trenchardin kauppiasperhe. Kohtalokkaasta illasta sukeutuu ikimuistoinen, ja se heittää varjonsa heidän kaikkien tulevaisuuteen”, Ylen tiedotteessa kerrotaan.

Keskeisissä rooleissa nähdään Tamsin Creig, Philip Glenister, Harriet Walter, Alice Eve, Paul Ritter, Saskia Reeves, Richard Goulding, Bronagh Gallagher, Nicholas Rowe, Diana Kent ja Robert Portal.

Sarja on katsottavissa 7. marraskuuta alkaen Yle Areenassa. Jaksot nähdään Yle TV1 -kanavalla lauantaisin.

Lue myös: Suositun Downton Abbey -elokuvan tekijät vihjailevat jatko-osasta: "Siinä on aina potentiaalia"

Kilpailut

Uusimmat