Kuva: Senja Rapila

Katri Helenasta julkaistaan elämäkerta - "Haluan kertoa enemmän", iskelmätähti sanoo

17.11.2020 13:45 - Roy Kokkonen

Elina Hirvosen kirjoittama elämäkerta julkaistaan vuonna 2023, kun iskelmätähden ensimmäisestä levytyksestä tulee kuluneeksi 60 vuotta.

Iskelmälaulaja Katri Helenasta, 75, julkaistaan elämänkerta. Kirja ilmestyy vuonna 2023, kun artistin ensimmäisestä levytyksestä tulee kuluneeksi 60 vuotta, kerrotaan kustantaja Johnny Knigan tiedotteessa.

Teoksen kirjoittaa Elina Hirvonen, joka kertoo tunteneensa aina sympatiaa tähteä kohtaan, vaikka ei tunne laulajaa henkilökohtaisesti entuudestaan. 

- Katri Helena on koskettanut musiikillaan lähes jokaista suomalaista, mutta on samaan aikaan yksityinen henkilönä. Hän on tehnyt elämässään omanlaisiaan ratkaisuja. Hän on kiehtova ihminen, jonka elämässä ja ajatuksissa on ainekset monitasoiseen teokseen, Hirvonen kertoo tiedotteessa.

Katri Helena ajatteli pitkään, että ei aio julkaista elämäkertaa.

- Ajattelin kaikki nämä vuosikymmenet, että minun elämäntarinani on kerrottu lehtijutuissa pieninä palasina, ja se riittää, Katri Helena sanoo.

Kuluneen vuoden aikana mieli kuitenkin muuttui. Nyt hän kokee ajan olevan oikea tarinansa kertomiselle.

- Viime keväänä havahduin ajatukseen, että haluan kertoa enemmän. Kuinka elämänkokemukset ovat vaikuttaneet ajatteluuni ja elämänymmärrykseeni ja sen, miten olen kaiken sydämessäni tuntenut.

Katri Helena ajatteli pitkään, että ei halua julkaista elämäkertaa. Viime keväänä mieli kuitenkin muuttui. (kuva: Mikko Räsänen )

Levyjä seitsemällä vuosikymmenellä

Katri Helena Kalaoja on tehnyt poikkeuksellisen uran suomalaisen musiikin eturivissä. Hän aloitti uransa vuonna 1963, jonka jälkeen hän on julkaissut levytyksiä yhteensä seitsemällä vuosikymmenellä. Hänen levyjään on myyty lähes kaksi miljoonaa kappaletta.

Hänen tunnetuimpia kappaleitaan ovat muun muassa Anna mulle tähtitaivas, Katson sineen taivaan, Katson autiota hiekkarantaa ja Joulumaa. 

Kirjailija Elina Hirvoselta on julkaistu yhteensä neljä romaania, joita on käännetty yli kymmenelle kielelle. Hirvosen esikoisromaani Että hän muistaisi saman oli ehdokkaana Finlandia-palkintoon.

Lue myös: Katri Helena paljastaa ainoan kerran, kun on juonut alkoholia ennen keikkaa - "Niin huono omatunto"

Lue myös: Katri Helena vetoaa somekirjoituksellaan suomalaisiin: "Terveiset mummokaranteenista"

Kilpailut

Uusimmat