Kuva: AOP

Roope Salminen "rakasti viinaa enemmän kuin perhettä" - puhuu podcastissa alkoholismistaan

26.03.2021 12:15 - Lauri Kujanpää

Roope Salminen paljastaa Kolme käännekohtaa -podcastissa, että on alkoholisti ja huomasi tämän eräänä keikkapäivänä.

Muusikko-juontaja Roope Salminen, 31, kertoo uudessa Kolme käännekohtaa -podcastissaan alkoholismistaan. Aluksi Salminen ajatteli, että juomiselle on aina jokin hyvä syy. Näin ei ollut, vaan alkoholi oli "pakollinen paha".

-  Minulla oli elämässä monta vuotta, jolloin tiesin juovani liikaa ja keksin sille aina syyn. Bändillä meni lujaa, väärä suhde, kivulias ero... Aina löytyi syy. Mietin lopettamista useita kertoja ja olinkin kerran vuoden juomatta. Sitten lopetin esimerkiksi väkevät juomat, mutta join olutta enemmän. Sitten kokeilin kuntosalia, joka estäisi juomisen, mutta pyörin lopulta siellä salilla krapulassa ja se ei tee hyvää varsinkaan sydänvikaiselle.

Yksi päivä sai Salmisen lopulta tajuamaan, millaisessa jamassa hän oli. Oli 3. päivä elokuuta vuonna 2019.

- Muistan päivän, jolloin lopulta lopetin. Olin elokuun alussa terapiassa ja puhuin siellä asioita auki. Huomasin, että minulla on rakastettu ja stressitön olo. Menin ystäväni kanssa ravintolaan ja join 6-7 olutta.

- Tiesin, että minulla on seuraavana päivänä aamulento keikalle, mutta menimme silti ystäväni kanssa vielä illalla ravintolaan ja siitä jatkoille. Heräsin aamulla ja olin myöhästynyt lennolta. Bändikaverit olivat soittaneet muun muassa perheelleni ja olivat helvetin huolissaan. Silloin tajusin, että juon sen takia, koska juominen tuntuu v*tun hyvältä. Ei se tarvinnut muita syitä.

- Se oli ensimmäinen askel. Tajusin, että olen alkoholisti. Vaikka jotkut voivat juoda, minä en voi.

(kuva: AOP)

Podcastissa Salminen lopulta myös kertoo, että oli aluksi surullinen siitä, että ei voinut enää käyttää alkoholia. Hän etsi vertaistukea ja koki, että nyt elämästä lähtee suuri palanen pois.

- Viina oli mun paras ystävä ja rakastin sitä enemmän kuin perhettäni.

Lopulta juominen loppui ja Salminen huomasi, kuinka paljon olo parani.

- Se kirkkaus, mikä tuli tilalle, oli kuin uskonnollinen kokemus. Nyt voin sanoa suoraan, että minulla ei ole yhtään ikävä alkoholia.

Nyt Salminen on ollut 599 päivää juomatta. Hän kertoo asiasta Instagram-sivullaan.

"Huomenna mulla tulee ensimmäiset 600 päivää juomatta ja toivottavasti loppuelämä menee samalla tavalla. Ei ollu yksinkertainen valinta puhua tästä julkisesti, mutta jos mun stoori pystyy auttamaan yhtäkin tyyppiä, jonka läheinen painii samojen juttujen kanssa tai joka itse käy samaa taistelua, niin sitten se on ollut ihan helposti sen arvoista."

Näet julkaisun alta tai täältä.

Voit kuunnella podcastin alta tai suoraan Spotify-palvelusta.

Juttua muokattu 26.3 kello 12.30: Otsikkoon lisätty sana "podcast".

Lue myös: Roope Salmisen juontama Myyrä palaa ruutuihin - kilpailijoina julkisuudesta tuttuja henkilöitä

Lue myös: Roope Salminen kannustaa ystäväänsä uuden Putous-kauden kynnyksellä: "Duunatkaa paras Putous ikinä"

Kilpailut

Uusimmat