Kuva: AOP

Maria Veitola pujahtaa pian taas pyjamaan - paljasti, mitä tehtäisiin yökylässä hänen itsensä luona

06.08.2021 09:15 - Minttu Tikkanen

Maria Veitola on yökylästellyt jo seitsemän tuotantokauden verran.

Toimittaja Maria Veitola, 48, lähtee tänä syksynä jälleen kylästelemään, kun Yökylässä Maria Veitola -sarjan seitsemäs kausi käynnistyy 2. syyskuuta. Voice.fi:n haastattelussa Veitola kertoo, että jos hänen itsensä luokse tultaisiin yökylään, olisi ohjelmistossa ainakin huonekasvien hoivailua.

- Varmaan käytäisiin jumpassa, töissä, laitettaisiin ruokaa ja ehkä pelattaisiin lautapelejä, hoidettaisiin viherkasveja, Veitola kertoo kuvaillessaan omaakin arkeaan hyvin tavalliseksi.

Juuri julkisuuden henkilöiden tavallisuus on se, joka Veitolan mukaan hänen ohjelmassaan vetoaa katsojiin. Moni ohjelmaan osallistuneista on myös kiitellyt Veitolaa siitä, että ohjelma on antanut heistä moniulotteisemman kuvan kuin mitä julkisuudessa yleisesti ajatellaan. Veitola ajattelee, että hänestä itsestään tuskin paljastuisi mitään radikaalisti erilaista puolta, vaikka hänen luokseen tultaisiin yökyläänkin. Hän veikkaa, että yllättävintä saattaisi ehkä olla koti -ja perhe-elämän boheemius ja rentous.

- Kaikki kasatkin olen kuitenkin jo esitellyt Instagramissa, Veitola naurahtaa pohtiessaan, löytyisikö hänen kotoaan yllätyksiä.

Tulevalla kaudella Veitola yökyläilee muun muassa pääministeri Sanna Marinin, 35, juontaja Janne Katajan, 41, ja muusikko Paula Vesalan, 39, luona. Veitola kertoo, että riippumatta henkilöstä kaikkien luokse jännittää yhtä paljon mennä ja joka kerta hän hermoilee ovikelloa soittaessaan. Veitolan mukaan lohdullista on kuitenkin se, että myös isäntiä ja emäntiä jännittää. Hän jatkaa, että osan kanssa on alusta asti letkeää, osa rentoutuu vasta myöhemmin. Veitola kertoo myös, että joidenkin kanssa on esimerkiksi täysin luontevaa olla myös hiljaa, toiset täyttävät epävarmuuden höpöttämällä. 

- Se on niin kiinnostavaa, kuinka erilaisia ihmisten energiat ja elämäntavat ovat, Veitola kertoo.

Ohjelmaan pyydettyjen ihmisten elämäntilanteet eivät aina kuitenkaan ole sopivat mukaan lähtemiseen, syyt voivat Veitolan mukaan liittyä esimerkiksi kotiin, ihmissuhteisiin tai senhetkiseen hyvinvointiin. Tuotantotiimi saattaa saada monta kertaa kieltävän vastauksen, kunnes jollakin kaudella ihminen saattaakin haluta lähteä mukaan. Veitola iloitsee, että pääsee vihdoin kylästelemään esimerkiksi Vesalan luo, joka on ollut hänen omissa sekä katsojien toiveissa jo pitkään. Sen sijaan presidenttipari Sauli Niinistöä, 72, ja Jenni Haukiota, 44, on pyydetty useasti, mutta myöntävää vastausta ei ole vieläkään saatu. Veitola kertoo, että heidän luonaan yökyläilystä hän haaveilee kaikista hartaimmin.

- Se olisi ihanaa. Tällä kaudella ei taidettu heitä pyytää, kun keskityttiin vonkaamaan Sanna Marinia, Veitola nauraa.

Lue myös: Maria Veitola yökyläilee pääministeri Sanna Marinin luona - katso tulevan kauden kattaus

Lue myös: Some sekosi, kun näki Maria Veitolan poseeraamassa kotonaan jättikasvinsa vierellä - kuvateksti löi kuitenkin ällikällä

Kilpailut

Uusimmat