Kuva: AOP / Timo Korhonen

Ransu Karvakuonon näyttelijä Pertti Nättilä on kuollut - Ylen tuottaja kommentoi Ransun jatkoa

18.10.2021 20:45 - Lauri Kujanpää

Pertti Nättilä menehtyi lauantai-iltana 16. lokakuuta 87-vuotiaana.

Rakastettua Ransu Karvakuono -hahmoa näytellyt Pertti Nättilä menehtyi lauantai-iltana 16. lokakuuta 87-vuotiaana. Asian varmisti Nättilän poika Teppo Nättilä Facebook-sivullaan.

Ransu Karvakuono on yksi Ylen tunnetuimmista hahmoista ja Nättilä toimi Ransun äänenä Pikku Kakkosen alkuajoista alkaen eläköitymiseensä saakka.

Pikku Kakkosen vastaava tuottaja Teija Ryösä kertoo Voice.fi:lle, että uusia Ransu-ohjelmia ei ole tiedossa. Hahmon vanhat seikkailut kuitenkin löytyvät Ylen Elävästä arkistosta. 

- Ei ole uusia tiedossa, mutta niitä ei ole vähään aikaan tehtykään. Ransun seikkailuja löytyy jatkuvasti Elävästä arkistosta ja siellä on jatkossakin hieno kattaus Ransun ohjelmia.

Ryösä myös vahvistaa, että Ransulle ei etsitä uutta näyttelijää. Tuottajalle rakkaimmat muistot Ransusta liittyvät ohjelmien tekoon. 

- Olen katsonut paljon Ransua sekä nähnyt hahmoa ohjelmanteossa. Varsinkin ohjelmanteossa on ollut hienoa, että kaikki mieltävät Ransun osaksi tiimiä. Nämä ovat sellaisia kollektiivisia muistoja kaikilla heillä, jotka ovat Ransun kanssa töitä tehneet. 

Ransu tähditti pitkään Ylen Karvakuonot -ohjelmaa, josta tutuksi tulivat myös koirahahmot Eno-Elmeri ja Riku. Ryösä vihjailee, että Riku-hahmo saatetaan tulevaisuudessakin nähdä uusissa seikkailuissa. 

- Eno-Elmeri on ollut jo hetken eläkkeellä. Riku on ollut ohjelmistossa hiljattain ja Rikun kanssa saatamme tehdä jotain uuttakin. Tarkkoja suunnitelmia ei kuitenkaan ole. 

Voit kuunnella jutun myös Podplaystä.

Voice.fi, Podplay. Radio Nova ja Iskelmä ovat osa Bauer Mediaa. 

Lue myös: 40 vuotta täyttävä Ransu Karvakuono muistelee: 'Olin paikalla, kun Berliinin muuri murtui'

Kilpailut

Uusimmat