Kuva: Marek Sabogal

Ylen Ukrainan tukikonsertissa esiintyvät useat tunnetut artistit: "Maailma on vihaan kyllästynyt"

08.03.2022 20:15 - Minttu Tikkanen

Konsertti esitetään tämän viikon lauantaina.

Yle järjestää konsertin kerätäkseen lahjoitusten kautta tukea ja apua sodasta kärsiville ukrainalaisille. Yle kertoo artikkelissaan, että Apua Ukrainaan – Suuressa tukikonsertissa tulevat esiintymään useat tunnetut artistit ja bändit kuten Haloo Helsinki, Juha Tapio, Anna PuuOlavi Uusivirta, Katri HelenaRobin Packalen, Maija Vilkkumaa, Ellinoora, Tommi Läntinen, Paleface, Waltteri TorikkaMariska ja Ylioppilaskunnan Laulajat. 

Moni artisteista tarjoutui artikkelin mukaan esiintymään heti kuultuaan konsertista.

- Ukrainalaisten tilanne on sydäntäsärkevä. Siellä sodan jaloissa ja pakolaisina on lapsia, äitejä, isiä ja isovanhempia, samanlaisia kuin mekin täällä, kuvailee Ylelle konsertissa esiintyvä Katri Helena.

Artistit kokevat musiikilla olevan myös yhdistävä voima kriisitilanteen keskellä.

- Tällaisena synkkänä aikana musiikki on yhteinen kieli. Se on monella tapaa kokonaisvaltainen keino näyttää tukea ja solidaarisuutta, jatkaa Ylelle puolestaan Packalen.

Haloo Helsingin jäsenet uskovat, että jokainen voi auttaa.

- Ukrainassa on käsillä humanitaarinen kriisi, josta selviämiseen tarvitaan kaikkien apua. Meissä on yhdessä suuri voima, jolla saamme paljon hyvää aikaiseksi. Tää maailma on vihaan kyllästynyt PISTE, Haloo Helsinki kuvailee viitaten kappaleeseensa Vihaan kyllästynyt. 

Lahjoituksilla turvataan muun muassa perustarpeiden toteutumista, terveydenhoitoa sekä lasten koulunkäynnin jatkumista kriisin keskellä. Konsertti televisioidaan ensi lauantaina, 12. maaliskuuta. 

Lue myös: Ensin iski pandemia ja nyt Ukrainan sota - asiantuntijat kertovat, miten käsitellä stressaavia uutisia

Lue myös: HS: Venäjä hyökkäsi Ukrainaan, onko Suomessa syytä pelätä? Presidentti Sauli Niinistö kommentoi

Lähde: Yle

Kilpailut

Uusimmat