Kuva: AOP/Petri Saarelainen

Anna: Jaakko Saariluomalle terapia on ollut mullistavaa: "Ajattelin, että olen pärjännyt tähänkin asti"

30.03.2022 11:15 - Minttu Tikkanen

Jaakko Saariluoma on saanut terapiasta apua muun muassa tunteidensa käsittelyyn.

Juontaja Jaakko Saariluoma, 54, kertoo Anna-lehden tuoreessa haastattelussa, että terapian aloittaminen on parantanut hänen elämänlaatuaan merkittävästi. Aivan varauksetta Saariluoma ei ensimmäiselle terapikäynnille kuitenkaan mennyt.

- En voinut hyvin ja halusin selvitellä asioitani, mutta ajattelin, että olen pärjännyt mainiosti tähänkin asti. Olin kuitenkin sen verran ahdistunut, että päätin hakea ammattiapua. Ajattelin, että ainahan sitä voi kokeilla, Saariluoma muistelee Annan jutussa.

Kokemus oli positiivinen. Saariluoma kertoo haastattelussa terapian auttaneen häntä muun muassa tunteidensa käsittelyssä.

- Nykyisin osaan pysähtyä ajoissa, hengittelen rauhassa ja tajuan, että tuskallisissakin tunteissa kyse on vain ajatuksista. Ajatukset tulevat ja menevät, ei niihin pidä takertua, hän tiivistää.

Saariluoma kertoo samaisessa haastattelussa odottavansa tällä hetkellä myös vahvistusta adhd-diagnoosille, joka on toistaiseksi epävarma, mutta jota terapeutin mukaan on syytä kuitenkin epäillä.

- Se on ollut helpottava tieto. Tuntuu, että ymmärrän paremmin itseäni ja moni asia elämässäni ja tekemisissäni on loksahtanut paikoilleen. Parhaiten tunnistan impulsiivisuuden, juontaja kuvailee Annalle.

Lue myös: Jaakko Saariluoma ei koe, että "kasvot kuluvat tv:ssä" - "Ei kukaan ole siitä tullut sanomaan"

Lue myös: 52-vuotias Jaakko Saariluoma Me Naisille: "En haluaisi joutua uudestaan ruuhkavuosien läpi"

Lähde: Anna

Kilpailut

Uusimmat