Kuva: AOP

Anna: Helmi-Leena Nummela ja Roope Salminen ovat jakaneet lapsensa hoitovastuun puoliksi

06.04.2022 17:15 - Iiro Myllymäki

Helmi-Leena Nummela kertoo Annalle, että hänellä ja Salmisella on selkeät vastuuajat pienen poikansa hoitamisessa.

Näyttelijä Helmi-Leena Nummela, 35, kertoo Anna-lehdelle vanhemmuutensa käytännöistä. Hän kertoo jakaneensa kohta kaksi vuotta täyttävän poikansa hoitovastuun tasan puoliksi puolisonsa Roope Salmisen, 32, kanssa.

- Puhuttiin läpi, että kun tähän yhdessä lähdetään, on lapsen oltava aina ykkönen. Molemmat ottavat hänestä ison vastuun. Meillä on ollut alusta asti selkeät vastuuajat lapsen kanssa, jolloin toinen voi tehdä omia asioitaan. Se ei tarkoita, että toinen ei voisi olla lapsen kanssa myös samalla, mutta päävastuu on tuona aikana toisella. On kaikkien etu, että kaikki perheenjäsenet jaksavat ja voivat hyvin, Nummela kertoo.

Vastuuaikojen jakaminen toimii niin, että Nummela ja Salminen istuvat sunnuntaisin alas ja katsovat kalentereistaan molempien menot viikoksi tai kahdeksi kerrallaan. Tässä kohtaa he katsovat vastuuajat ja myös sen, kumpi pääsee hakemaan pojan päiväkodista milloinkin. Nummela uskoo, että selvät lapsenhoitovuorot tuovat rentoutta ja ehkäisevät epämieluisia tuntemuksia.

- Arvelen, että jos molemmat olisivat passissa koko ajan, silloin vastuu jakautuisi enemmän toiselle, ja se voisi luoda katkeruutta ja ristiriitoja. Saattaa kuulostaa pragmaattiselta, mutta vanhemmuus ja parisuhde ovat eri asioita. Vanhempina on hyvä tehdä välitilinpäätöksiä. Kertoa, mitkä asiat vaivaavat tai että nyt olen väsynyt. Arkea voi aina viilata paremmaksi, Nummela kertoo Annalle.

Nummela painottaa hyvän keskusteluyhteyden tärkeyttä vanhempien kesken.

- Läheisissä ihmissuhteissa helposti olettaa, mitä toinen ajattelee. Että kyllähän toisen pitäisi nähdä, että en voi hyvin tai tarvitsisin enemmän omaa aikaa. Oikeasti voi olla niin, että toinen ei vain ole tullut ajatelleeksi koko asiaa. Ja vaikka rakkautta riittäisi, asiat lähtevät menemään solmuun ilman hyvää keskusteluyhteyttä, Nummela sanoo.

Nummela ja Salminen ovat tehneet päätöksen olla tuomatta lastaan julkisuuteen. Salminen esimerkiksi julkaisi Instagramissa pian lapsen syntymän jälkeen tekstin, jossa hän kertoi, ettei aio julkaista enempää päivityksiä lapsestaan.

”Tää on viimeinen päivitys, jonka tästä aiheesta teen - ei siksi ettenkö pakahtuisi ylpeydestä ja onnesta vaan siksi, että tää nuori henkilö saa tehdä omat valintansa yksityisyytensä suhteen sitten kun on siihen kykenevä. Ihanaa kevättä!”, Salminen kirjoitti.

Lue myös: IS: Helmi-Leena Nummela luuli kaiken olevan jo myöhäistä: "En ollut saavuttanutkaan haluamiani asioita"

Lue myös: Helmi-Leena Nummela kertoo uupumisestaan salikuvan yhteydessä: "Kaikki meni jotenkin yli"

Lähde: Anna

Kilpailut

Uusimmat