Kuva: Emmi Moilanen

HS: Riku Nieminen pyrkii uudelle uralle - koronakriisi mullisti näyttelijän ajatukset

22.08.2022 17:15 - Iiro Myllymäki

Suosikkinäyttelijä haki keväällä opiskelemaan politiikkaa ja viestintää, mutta opiskelupaikka ei auennut, kertoo Helsingin Sanomat.

Koko kansan tuntema näyttelijä Riku Nieminen, 35, kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa haluavansa vaihtaa uraa. Nieminen haki viime keväänä opiskelemaan Helsingin yliopistoon valtiotieteellisen tiedekunnan politiikan ja viestinnän koulutusohjelmaan. Nieminen kertoo jännittäneensä pääsykokeita kovasti ja käyneensä maksullisen valmennuskurssin. Opiskelupaikka jäi lopulta muutaman pisteen päähän.

Nieminen on nauttinut näyttelijäntyöstä ja kokee olevansa kutsumusammatissaan. Suosiota on tullut, samoin rahaa. Silti Nieminen haluaa vaihtaa alaa. Hän kertoo HS:lle haluavansa saada uutta perspektiiviä.

- Maailmassa olisi niin paljon asioita, joihin voisin kroppaani ja mieltäni käyttää. Vastaako se pitkällä tähtäimellä sitä, mitä haluan? Nieminen sanoo.

Perimmäinen laukaiseva tekijä yliopistoon hakemiselle oli koronakriisi. Nieminen ajautui ajatuksissaan suorastaan eksistentiaaliseen kriisiin ja hänen ajatuksensa olivat myllerryksessä. Hän löysi itsestään yhteiskunnan instituutioiden puolustajan, siinä missä nuorempana hän oli poliittisen järjestelmän hajottamisen kannalla.

- Ehkä minusta tuli lasten myötä konservatiivisempi. Ymmärsin, että tämä oikeusvaltio ja sen instituutiot on rakennettu sen takia, että voimme tällä ihmismäärällä elää tällä maapallolla järkevämmin, Nieminen sanoo HS:lle.

Koronakeskustelussa Riku Nieminen esimerkiksi puolusti julkisesti rokotuksia.

Ei paloa poliitikoksi

Niemistä kiinnostaisi tutkia politiikkaa, mutta hän ei usko koskaan lähtevänsä tekemään politiikkaa.

- Mä olen miettinyt jonkin verran tuota asiaa viimeisen vuoden aikana. Mutta ei mulla taida olla siihen sitä paloa, jonka avulla sen kestäisi, Nieminen toteaa.

Mies ei lannistunut siitä, että opiskelupaikka ei ensimmäisellä yrittämällä auennut toisin kuin Teatterikorkeakoulussa 17 vuotta sitten. Hän aikoo hakea valtiotieteelliseen uudelleen ensi vuonna.

Nieminen tuli suomalaisille tunnetuksi Putous-ohjelmasta. Sittemmin hän on näytellyt esimerkiksi elokuvissa Juice, Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu sekä 21 tapaa pilata avioliitto. Hänet on nähty myös monissa muissa television viihdeohjelmissa Putouksen lisäksi, kuten Kingissä ja Talent Suomessa.

Lue myös: Riku Nieminen joutui sairaalaan, sai huolestuttavia kommentteja - "Mielenkiintoista ja surullista"

Lue myös: Riku Niemisen lapsi tuhlasi valtavan summan kännykkäpeliin - peliyhtiö antoi rahat takaisin

Lähde: Helsingin Sanomat

Kilpailut

Uusimmat