Kuva: Yellow Film & TV/ Vytautas Juozénas

Riku Nieminen näyttelee Spede Pasasta tulevassa elokuvassa - ensimmäinen kuva julki

02.09.2022 10:15 - Iiro Myllymäki

Spede-elokuvassa näyttelevät lisäksi muun muassa Joonas Nordman ja Minka Kuustonen.

Tulevasta Spede-elokuvasta on julkaistu lisätietoja ja ensimmäinen kuvamaistiainen. Odotetun elokuvan pääroolissa Spede Pasasena nähdään Riku Nieminen. Leffan kuvaukset ovat alkaneet tällä viikolla. Elokuvaa kuvataan Suomessa ja Liettuassa, ja sen on tarkoitus tulla valkokankaille syksyllä 2023.

Niemisen lisäksi elokuvassa nähdään muitakin nimekkäitä näyttelijöitä. Vesa-Matti Loirin roolia näyttelee Aku Sipola. Simo Salmisena nähdään Mikko Töyssy ja Ere Kokkosena Joonas Nordman. Speden vaimoa Pirjo Pasasta näyttelee Minka Kuustonen.

Riku Nieminen kertoo tiedotteessa katsoneensa lapsena Uuno Turhapuro -elokuvia ja Speden Spelejä, mutta Speden varhaisempi tuotanto oli hänelle tuntematonta. Nieminen viittaa kommenteissaan myös Pasasesta esitettyihin syytöksiin asiattomasta käytöksestä. Viihdemaailma kohahti maaliskuussa, kun Lenita Airisto kertoi kirjassaan Pasasen yrittäneen raiskata hänet.

- Roolin tarjoamisen aikaan Spedestä oli juuri tullut julkisuudessa esiin synkkiä puolia, joten otin kompleksisen roolin vastaan mielenkiinnolla ja haasteena. Tutkin monien videoiden kautta Speden elekieltä, sisäistä rytmiä, tapaa olla ja reagoida. Luin myös hänestä kirjoitettua ja hänen kirjoituksiaan, Nieminen kertoo.

Elokuva keskittyy 1960-luvun loppuun ja 1970-luvun alkuun. Tarinassa tarkastellaan Speden ja kumppaneiden innovatiivisinta vaihetta ja Uuno-elokuvien läpimurtoa ja rakastetun hahmon syntytarinaa. Elokuvassa kuvataan myös Speden taistelua viihteen puolesta ajan elokuvapiirejä vastaan.

- Suomen yksi imitoiduimmista hahmoista saa nyt yhden uuden tulkinnan minun kauttani, Nieminen sanoo.

Elokuvan ohjaa Aleksi Delikouras ja käsikirjoittaa Antti Heikkinen.

- Spede-elokuva pureutuu vahvasti Spede Pasasen merkitykseen kotimaiselle viihteelle ja hänen tuottamiensa elokuviensa ryhmädynamiikkaan. Emme säästele huumoria, mutta emme silottele myöskään ryppyjä. Elokuva on samalla kunnianosoitus kaikkia elokuvassa esiintyviä edesmenneitä viihteen mestareita kohtaan, kommentoi tuottaja Marko Talli.

Lue myös: Spedestä kertova elokuva valmistuu ahdistelusyytteistä huolimatta - kohu huomioidaan sisällössä

Lue myös: Spede Pasasen klassikkoelokuvasta tulossa uusi versio - pääosaa esittää Aku Hirviniemi

Kilpailut

Uusimmat