Kuva: AOP

Kuningatar Elisabetilla oli mittava korukokoelma - ainakin yksi koruista on siirtynyt jo eteenpäin

23.09.2022 11:15 - Rebekka Silvennoinen

Moni pohtii, mitä kuningatar Elisabetin omaisuudelle tapahtuu.

96-vuotiaana kuollut kuningatar Elisabet II haudattiin maanantaina. Kuningattaren poismeno kosketti koko maailmaa. Surun keskellä moni on pohtinut, mitä kuningattaren omaisuudelle ja palatsille tapahtuu nyt. Entä miten korujen ja asujen käy?

InStyle-sivuston artikkelissa kerrotaan, ettei jokaiselle kuningattaren kaapista löytyvälle esineelle ole määritetty virallista uutta omistajaa. Kuitenkin kuningattaren aikaisemmista toimista voi päätellä jotakin - ainakin vaatteiden kohdalla.

Not In Front of the Corgis -kirjan kirjoittaja Brian Hoeyn mukaan kuningatar antoi eläessään vanhoja vaatteitaan pukijoilleen. Pukijat saivat joko pitää vaatteet itsellään tai myydä ne. Vaatteista kuitenkin piti poistaa merkinnät, joista olisi voinut päätellä vaatteiden alkuperän. Monilla voi siis olla vaatteita, jotka ovat peräisin Buckinghamin palatsista ja itse kuningattarelta.

Mitä koruihin tulee, ainakin Ison-Britannian kruununjalokivet säilytetään Lontoon keskustassa Tower of Londonin aarrekammiossa. Ne siirtyvät automaattisesti seuraavalle hallitsijalle.

Myös kuningatar Elisabetin henkilökohtainen korukokoelma oli vertaansa vailla. Kokoelmassa oli Tatler-sivuston mukaan 98 rintakorua, 46 kaulakorua, 37 rannekorua, 34 paria korvakoruja, 15 sormusta, 14 kelloa ja viisi riipusta. Korut olivat lahjoja arvovierailta, kuten valtionpäämiehiltä. Koruja käytettiin muodollisissa tilaisuuksissa.

Ellei kuningatar ole jättänyt selkeitä ohjeita, ei ole varmaa, mihin kuningattaren korut ja vaatteet lopulta päätyvät. Yksi kuningattaren koruista on kuitenkin siirtynyt jo eteenpäin.

Walesin prinsessa Kate Middleton käytti kuningatar Elisabetin rintakorua syyskuun 14. päivä, kun kuningattaren arkku vietiin Westminister Halliin. The Court Jewellerin mukaan kuningatar käytti samaista rintakorua vieraillessaan Etelä-Koreassa, Soulissa, huhtikuussa 1999.

(kuva: AOP)

Middletonilla oli päällään myös prinsessa Dianalta aikanaan saadut helmikorut. Marie Clarie -lehden mukaan Diana oli aikanaan jättänyt selkeät ohjeet hänen korujensa varalle. Diana halusi hänen henkilökohtaisen korukokoelmansa siirtyvän poikiensa tuleville vaimoille ennen hänen kuolemaansa.

”Haluaisin, että annatte kaikki koruni pojilleni, jotta heidän vaimonsa voivat aikanaan saada ne omikseen tai käyttää niitä”, Diana kirjoitti kirjeessään.

Dianan koruista Kate Middletonille on annettu helmikorujen lisäksi safiirivihkisormus. Myös Meghan Marklen kihlasormuksessa on kaksi timanttia Dianan kokoelmasta.

Lue myös: Kuningatar Elisabetista julkaistiin ennennäkemätön potretti hautajaisten alla - koruilla kaunis tarina

Lue myös: The Crownin katsojaluvut räjähtivät kuningatar Elisabetin kuoleman myötä

Lähde: InStyle

Kilpailut

Uusimmat