Kuva: Emmi Moilanen

Kiti Kokkonen ei tiedä, haluaako nähdä Spede-elokuvaa: "Se liippaa niin läheltä"

17.10.2022 12:15 - Minttu Tikkanen

Kokkosen isä oli ohjaaja Ere Kokkonen.

Kiti Kokkosen johtamassa Suomen Komediateatterissa ensi-iltansa saa pian uusi Huvituttaako Revyy. Esitys on täynnä naurua, laulua ja tanssia, eikä niiden repiminen vaikeina aikoina ole ammattilaisellekaan helppoa. Kokkonen kertoo, että maailman tilanne tuo omat haasteensa, mutta toisaalta yleisön saaminen nauramaan synkkyyden keskellä, on itsessään valtavan palkitsevaa.

Kokkosen haastattelun voit kuunnella alta tai Podplaysta.

- Tässä on haastetta, mutta ei auta. Uskon, että meitä kaikkia tiimissä inspiroi se, jos pystytään edes hetkeksi ihmisille antamaan vapautus tästä kaikesta muusta, hän kuvailee.

Kokkonen sanoo, että ihmiset ovat myös mielellään kertoneet teatterin merkityksestä poikkeusaikoina.

- Viime vuonnakin oli tietysti toisenlaiset poikkeusajat. Ihmiset laittoivat kauheasti palautetta, että on ihana päästä nauramaan ja vaputumaan hetkeksi. Hyvin paljon tällaista palautetta, se tuntuu hyvältä, Kokkonen kuvailee.

Huvituttaako Revyyta esitetään Peacock-teatterissa. (kuva: Matti Rajala)

Kokkonen ei välttämättä aio katsoa Spede-elokuvaa

Komediateatteria Kokkonen on luotsannut jo useiden vuosien ajan isänsä Ere Kokkosen jalanjäljissä. Tehtävän vastaanottaminen oli Kokkoselle tuolloin itsestäänselvää, mutta toki siitä suoriutuminen jännitti ja jännittää toisinaan yhä.

- Se oli mulle kysyttäessä itsestäänselvä asia. Onneksi olin ollut näyttelijänä teatterissa pitkään, joten tunsin ihmiset ja teatterin, sillä tavalla se oli helppoa. Se oli vähän haastavaa ja jännittävää alussa, mutta itsevarmuus tekemiseen vuosien myötä vähän lisääntyy, ei se kyllä tapissa ole vieläkään, Kokkonen nauraa.

Uuno Turhapuro -elokuvien ohjaajana tunnettu Ere Kokkonen sekä koko Turhapurojen tekijätiimi on jälleen ajankohtainen, kun ensi vuonna valmistuu Pertti "Spede" Pasasesta kertova Spede-elokuva. Kokkonen itse ei tiedä vielä, aikooko katsoa elokuvaa. Hänestä tuntuu ristiriitaiselta nähdä omaa isää esitettävän valkokankaalla, vaikka roolityön tekeekin hänen hyvä ystävänsä Joonas Nordman.

- Rehellisesti sanottuna hyvin monenlaisia tunteita. Olen kauhean iloinen, että ystäväni Joonas Nordman esittää isääni siinä. En ole varma, menenkö katsomaan sen. Katsotaan sitten, kun leffan ensi-ilta tulee, että tuntuuko luontevalta mennä katsomaan vai olisiko parempi, että ei mene, kun se kuitenkin liippaa niin läheltä, Kokkonen pohtii.

Kokkonen kertoo kuitenkin puhuneensa roolia esittävän Nordmanin kanssa paljon isästään Nordmanin tehdessä roolinsa taustatyötä.

- Juteltiin Joonaksen kanssa paljon isästäni. Ehkä mun täytyy ne Joonaksen kohtaukset katsoa, näyttelijä naurahtaa. 

Podplaysta voit kuunnella koko haastattelun, jossa Kokkonen kertoo muun muassa jaksamisestaan monien projektien kanssa. 

Lue myös: Kiti Kokkonen auttoi Joonas Nordmania luomaan hahmon Ere Kokkosena: "Kaikkein samaistuttavin henkilö"

Lue myös: Aku Sipola esittää Vesa-Matti Loiria tulevassa Spede-elokuvassa: "Täysin mahdoton tehtävä"

Lue myös: Speden raiskauskohu vaikutti häntä esittävän Riku Niemisen roolityöhön: "Näyttelijälle juhla-ateria"

Voice.fi, Radio Nova, Iskelmä ja Podplay kuuluvat Bauer Mediaan.

Kilpailut

Uusimmat