Kuva: AOP

Mikko Leppilampi ei enää pidä roolejaan itsestäänselvyytenä - "Tämä rooli merkitsee tosi paljon"

15.11.2022 13:15 - Sanni Seppä

Leppilampi näyttelee rokkitähti Tonya uudessa Comeback-elokuvassa. Leppilampi kertoo roolin merkitsevän hänelle todella paljon monistakin eri syistä.

Näyttelijä Mikko Leppilampi, 44, tähdittää uutta Comeback-elokuvaa, jonka on määrä saada ensi-iltansa ensi vuonna. Elokuvan kuvaukset ovat parhaillaan käynnissä.  Comeback kertoo entisistä miljoonatilin tehneistä rokkareista, jotka ovat ajautuneet elämässä erilleen ja erilaisiin elämäntilanteisiin. He tapaavat jälleen tehdäkseen comebackin, mutta kaikki ei kuitenkaan suju niin kuin kukin on ajatellut. Elokuvan pääosissa nähdään Mikko Leppilammen (Tony) lisäksi Ville Myllyrinne (Pete), Paula Vesala (Katarina) ja Anni Iikkanen (Ellie). Muissa rooleissa ovat Pamela Tola, Marja Packalén, Mari Perankoski, Kirsi Ylijoki, Armi Toivanen ja Vuokko Hovatta. Elokuvan ohjaa Petri Kotwica

Leppilampi kertoo Voice.fi:n haastattelussa, että Tonyn rooli merkitsee hänelle todella paljon ja monestakin eri syystä. 

- Tämä rooli merkitsee tosi paljon ensinnäkin siitä syystä, että en missään nimessä pitänyt tai pidä enää itsestäänselvänä sitä, että saisin ylipäätänsä tehdä näyttelijäntöitä tai elokuvia saati sitten päärooleja. Sitten vielä se, että mä pääsen tekemään jotain sellaista mikä ei ole lähtökohtaisesti ehkä se oletetuin hahmo. Mä rakastan, että pääsen nyt tutkimaan itsestäni myös niitä ihan ääripäitä ja eri puolia ja päästää niitä valloilleen. Se on myös omaan elämään hirveän terapeuttista, että luopuu filttereistä, hallinnasta ja siitä mitä muut kelaa musta. Menen täysin sisältöä palvellen ja keskityn siihen, Leppilampi selittää. 

Näyttelijä toteaa, että rooli on hänelle henkilökohtaisesti todella tärkeä. 

- Tämä on ehkä jopa tärkeämpää mitä saattaisi ajatellakaan, että jokin rooli on. Tämä on tietyllä tavalla jonkinlainen riitti, Leppilampi sanoo. 

Leppilammen hahmo Tony on rokkielämää elänyt entinen tähti, jonka elämää viina ja huumeet kuitenkin päätyivät värittämään. Tonyn bändin ensimmäinen levy onnistui niittämään isosti suosiota, mutta viinan ja huumeiden viedessä toinen levy floppasi. Leppilampi kertookin opetelleensa railakkaan rokkitähden roolia varten muutamia taitoja ja tapoja.  

- En ole kitaristi, niin on pitänyt opetella miten pidellä kitaraa ja tiettyjä otteita. Olen myös istuttanut itseeni tietynlaista kieltä ja tapaa puhua, sekä erilaisia sanontoja ja slangia, joka kuuluu Tonylle, Leppilampi kertoo.

Leppilampi kohautti vuosi sitten kertomalla, että hän jättäytyy Tanssii tähtien kanssa -viihdeohjelman juontopestistä. Leppilampi ehti juontaa suosikkiohjelmaa vuosien ajan. Näyttelijä on kertonut lähteneensä ohjelmasta hymyssä suin, mutta tietäen, ettei hänelle ollut ohjelmalle enää enempää annettavaa. Näyttelijä kertoo kuitenkin pohtineensa sitä, että olisiko hänelle enää kysyntää näyttelijänä vuosien juontamisen jälkeen.

- Kyllä mä sitä mietin. Mä ajattelin myös, että kerran me eletään ja muutos ei voi tapahtua, jos sille ei anna mahdollisuutta, näyttelijä kertoo päätöksestään. 

Voit kuunnella koko haastattelun alta, tai Podplaysta. Leppilampi kertoi muun muassa yhteistyöstään Ville Myllyrinteen kanssa.

Lue myös: Mikko Leppilampi hyppää rock-muusikon rooliin tulevassa elokuvassa - mukana myös Paula Vesala

Lue myös: MTV: Mikko Leppilampi paljastaa, millaisia tunteita hänellä heräsi viimeisen TTK-lähetyksen jälkeen

Lue myös: Mikko Leppilammen tähdittämä rikossarja rikkoi ennätyksen - "Suomalaiset ovat ottaneet omakseen"

Voice.fi, Podplay, Radio Nova ja Iskelmä kuuluvat Bauer Mediaan.

Kilpailut

Uusimmat