Kuva: AOP

Riku Nieminen kertoo Joonas Nordman Show'ssa pyrkivänsä eduskuntaan: "Pitää olla reiluuden puolella"

25.11.2022 09:15 - Minttu Tikkanen

Nieminen aikoo pyrkiä eduskuntaan Vasemmistoliiton listoilta.

Näyttelijänä tunnettu Riku Nieminen kertoi Joonas Nordman Show'ssa uutisen ensi kevään suunnitelmistaan. Hän aikoo pyrkiä eduskuntaan.

Nieminen kertoo asettuvansa ehdolle Vasemmistoliiton listoilta. Hänellä on puoluevalinnalle selkeät perustelut.

- Tässä ajassa mielestäni pitää olla reiluuden puolella ja niiden puolella, jotka tarvitsevat yhteiskuntaa eniten, hän selittää.

Joonas Nordmanin kysyessä Niemisen tavotteista, hän nostaa esille muun muassa kulttuurin rahoituksen, lapsiin ja nuoriin satsaamisen sekä ilmastokriisin.

- Kulttuurin rahoituksen varmistaminen, koulutuksen rahoituksen lisääminen. Nuoriin ja lapsiin täytyy investoida. Ilmastonmuutos ja ilmastokatastrofi on nyt, se ei ole huomenna. Se ei ole meidän lastemme ongelma, se on meidän sukupolvemme ongelma. Vihreä siirtymä on tosiasia, ja se pitää tehdä sosiaalisesti kestävästi, Nieminen luettelee. 

Nieminen kertoi jo menneenä kesänä aikovansa pyrkiä uudelle uralle. Tuolloin hän oli hakenut Helsingin yliopiston valtiotieteellisen tiedekunnan politiikan ja viestinnän koulutusohjelmaan, mutta jäänyt täpärästi vaille opiskelupaikkaa. Silloin hän myös kommentoi, ettei usko lähtevänsä kuitenkaan itse mukaan politiikkaan.

- Mä olen miettinyt jonkin verran tuota asiaa viimeisen vuoden aikana. Mutta ei mulla taida olla siihen sitä paloa, jonka avulla sen kestäisi, hän pohti Helsingin Sanomien haastattelussa.

Eduskuntavaalit järjestetään ensi keväänä. 

Lue myös: Speden raiskauskohu vaikutti häntä esittävän Riku Niemisen roolityöhön: "Näyttelijälle juhla-ateria"

Lue myös: HS: Riku Nieminen pyrkii uudelle uralle - koronakriisi mullisti näyttelijän ajatukset

Lähteet: Helsingin Sanomat

Kilpailut

Uusimmat