Kuva: AOP

Maria Veitola teki 15-vuotiaana tärkeän päätöksen - ottaa nyt kantaa merkittävän asian puolesta

15.12.2022 19:15 - Sanni Seppä

Veitola kertoo kokeneensa teininä maailmantuskaa ja lopettaneensa lihansyönnin.

Juontaja ja toimittaja Maria Veitola, 49, on julkaissut itsestään ihanan nuoruuskuvan, jossa 15-vuotias Veitola pitelee sylissään valkoista kania. Kuva sisältää kuitenkin syvemmän tarkoituksen, sillä Veitola on ottanut tiukasti kantaa kasvissyönnin ja eläinten oikeuksien puolesta.

"Vuosi 1988. Olen 15-vuotias ja ryhdyn kasvissyöjäksi. Rakastan eläimiä: kani sylissäni on lemmikkini Jösse. Heräsin teininä maailmantuskaan. Eriarvoisuus ja julmuus ahdisti. Mietin kovasti omaa vastuutani. Elämä tuntui minusta hyvin, hyvin arvokkaalta. Tuntui perverssiltä, että jonkun toisen luontokappaleen pitäisi kärsiä ja kuolla vain siksi, että voisin syödä lihaa. En ikinä söisi Jösseä - miksi söisin hampurilaispihvin", toimittaja kirjoittaa.

Veitola kertoo, ettei hän halua syyllistää lihansyöjiä, mutta haluaa kuitenkin virittää ruokapöydissä keskustelua aiheesta, mikäli joillain kanssasyöjillä on lautasellaan lihaa. 

"Uskon, että kestävä muutos asiassa kuin asiassa vaatii tietoa, itsetutkiskelua, keskustelua, omaa oivaltamista ja ajattelua. Kunhan nyt kyselen, miksi ihmiset syövät lihaa ja miten he perustelevat valintansa? En itse pysty olemaan ajattelematta ja on ihmeellistä, kuinka moni voi sulkea silmänsä ja korvansa kärsimykseltä", Veitola sanoo.

Eläinoikeusjärjestö Oikeutta eläimille on julkaissut viime päivinä järkyttävää kuva- ja videomateriaalia suomalaisista sikaloista, jotka tuovat ilmi surulliset puutteet eläinten oloissa. Veitola toivookin, että ihmiset jättäisivät tänä vuonna kinkun hankkimatta ja jakaisivat enemmän tietoa siitä, mistä kaupan hyllyillä notkuvat lihapaketit ovat oikeasti peräisin.

Voit katsoa koko julkaisun alta.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös: MTV: Maria Veitola katsoi vierestä haastateltavan piikittäessä huumeita: "Voimmeko näyttää sellaista"

Lue myös: Maria Veitolalta alkaa aivan uusi tv-sarja: "Aiheista, joista ei ole helppo puhua"

Lue myös: Maria Veitola kertoo parhaan vinkkinsä mielenterveyden tueksi - "Se tosiaan auttaa, ihan aina"

Kilpailut

Uusimmat