Kuva: Lauri Kujanpää

IS: Roope Salminen avautuu taidepiirien nepotismista - näyttelijällä selkeä näkemys alan tilanteesta

05.01.2023 13:15 - Sanni Seppä

Salmisen mukaan esimerkiksi perhepiiristä saatavat kontaktit ovat jo itsessään suuri etuoikeus.

Sosiaalisessa mediassa on herännyt keskustelua "nepo baby" -termin tiimoilta, joka viittaa nepotismiin eli sukulaisten suosimiseen muun muassa työelämässä. Viihdemaailmassa tämä on tarkoittanut etenkin julkisuudesta tuttujen ihmisten lapsia, jotka ovat itsekin nauttineet menestystä viihteen parissa. Suomessa keskustelu on keskittynyt taiteilijasukujen ympärille ja Iltasanomat haastattelikin taiteilijasukuihin kuuluvia henkilöitä siitä, mitä mieltä he ovat nepo baby -keskustelusta ja siitä, pääsevätkö taiteilijasukujen lapset helpommin alan piireihin. Näyttelijä ja juontaja Roope Salminen, 33, kertoi mielipiteensä asiasta Iltasanomille.

Salmisen mukaan tunnettu suku on ollut hyödyksi etenkin hänen uransa alussa ja se on hänen mukaansa avannut ovia paikkoihin, jotka eivät olisi muuten ehkä auenneet. Salmisen mukaan ihminen joko valehtelee tai ei ymmärrä omaa etuoikeuttaan, jos väittää, ettei alalla olevista sukulaisista ole mitään hyötyä.

- Vaikkei kukaan tekisi mitään tietoista valintaa, että otetaan toi töihin, koska sillä on kuuluisa faija, niin kyllä tunnettuus auttaa piireihin pääsemistä huomattavan paljon, Salminen kertoo. 

Lisäksi verkostoituminen on helpompaa, jos alan ihmiset ovat jo perhepiirin tiedossa. 

- Esimerkiksi kysymällä saa sellaisia puhelinnumeroita, joita ei muuten saisi. Mielestäni jo se on niin iso etu, että olisi naurettavaa väittää, että taiteilijasuvun lapsella olisi samanlainen reitti kuin niillä, joiden suvussa ei ole alalla työskenteleviä ihmisiä. 

Salminen on näyttelijä Eppu Salmisen, 57, lapsi ja Roope kertookin saaneensa ensimmäiset tv-roolinsa isänsä kontaktien kautta. Salminen teki ensimmäisen tv-roolinsa 10-vuotiaana Hovimäki-sarjassa, jonka jälkeen hän näytteli rakastetussa Kotikatu-sarjassa vuosina 2008-2012. 

- Jos on kasvanut perheessä, jossa esiinnytään, ja on saanut lapsesta asti kokemusta kuvauspaikalla olemisesta, niin se on valtava etu siinä vaiheessa, jos päättää pyrkiä itse esiintyvälle alalle, Salminen toteaa. 

Lue myös: Roope Salminen tekee ensimmäisen pääroolinsa uskontokultin noviisina - "Mietin, että minkä helvetin takia tätä mulle tarjotaan"

Lue myös: Anna: Roope Salminen ymmärsi, ettei pysty kohtuukäyttöön: "Minulla on ongelma"

Lue myös: MTV: Roope Salminen löysi pappansa suosikkiohjelman kautta - katso koskettava ensikohtaaminen

Lähde: Iltasanomat

Kilpailut

Uusimmat