Kuva: Timo Korhonen/AOP

Saippuasarjamenneisyys haittasi entisen Salatut elämät -näyttelijän uutta uraa: "Vaikutti jokaiseen uuteen työhön"

11.01.2023 22:15 - Minttu Tikkanen

Lehtistä on jopa kutsuttu työpaikalla roolihahmon nimellä.

Saippuasarja Salatuista eläimistä nuorena aikuisena tunnetuksi tullut Jutta Lehtinen kertoo LinkedIn-päivityksessään, että Salkkaritaustasta on koitunut hänelle myöhemmällä urallaan myös haittaa. Lehtinen sanoo, että hänet on usein nähty näyttelijätaustansa kautta ja sivuun on jäänyt hänen nykyinen ammattitaitonsa ja asiantuntijuutensa hakukoneoptimoinnin saralla.

- Olin aina ensisijaisesti se, ”joka näytteli Salkkareissa”, vasta sitten esim. markkinoija, ryhmäpäällikkö, SEO tai yrittäjä. Tuntui, että osaamiseni ja asiantuntijuuteni oli toissijaista sille, mitä olin tehnyt työkseni varhaisaikuisuudessani, Lehtinen muistelee.

Katri Sievistä sarjassa näytellyttä Lehtistä kutsuttiin jopa roolihahmonsa nimellä, ja hänet on muistettu työpaikoissaan lähinnä näyttelijätaustastaan. Lehtinen jatkaa kokeneensa, ettei saanut oikein koskaan aloittaa puhtaalta pöydältä ja näyttää itse, kuka oikein on. Tausta heijastui työn lisäksi myös uusiin ihmissuhteisiin.

- Urallani se vaikutti jokaiseen uuteen työhön, opiskelupaikkaan ja ihmissuhteeseen niin, etten ikinä päässyt aloittamaan ns. puhtaalta pöydältä, Lehtinen sanoo.

Yhdessä työpaikassa tilanne äityi jopa niin pahaksi, että joku alkoi levittää tekaistua juorua, jonka mukaan Lehtinen olisi saanut kyseisen työn vain siksi, että on julkisuudesta tuttu.

- Olin aina suhteessa johonkin ennakkokäsitykseen. Osoittamassa, etten ole samanlainen kuin roolihahmoni tai todistelemassa, ettei ”kusi ole noussut päähäni”, hän kertoo.

Lehtinen ei kuitenkaan vaihtaisi taustaansa pois

Haasteistaan huolimatta Lehtinen kertoo, että ei suinkaan kadu menneisyyttään Salatuissa elämissä, sillä työkokemuksena se oli varhaisaikuisuudessa hänen mukaansa valtavan hieno ja työyhteisöstä muodostui tiivis. Hänen roolistaan Salatuissa elämissä on ehtinyt vierähtää jo pari vuosikymmentä, eivätkä ihmiset enää samalla tavalla muista tai muistuta häntä siitä.

- En missään nimessä kadu työskentelyäni Salatuissa elämissä. Salkkarit oli kaksikymppiselle nuorelle aikuiselle uskomattoman hieno työpaikka ja tarjosi upean ja rakkaaksi muodostuneen työyhteisön.

Lue myös: MTV: Sara Parikka muistelee, miksi hän lopetti Salatut elämät -sarjassa

Lue myös: MTV: Salkkareista julkaistiin pilalle menneitä kohtauksia - "Ollut vähän kaikenlaista jyystöö"

Lue myös: MTV: Muusikko Laura Voutilainen tekee roolin Salatuissa elämissä: "Mikä tämä assosiaatio on"

Lähde: LinkedIn

Kilpailut

Uusimmat