Kuva: MTV3

Pilvi Hämäläinen avautuu tv:ssä olleensa sovinisti: "Olin sitä mieltä, etten ole kuin muut naiset"

10.02.2023 16:15 - Sanni Seppä

Hämäläinen kertoo Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa haluavansa edelleen kehittää ajatusmallejaan.

Artikkeli sisältää juonipaljastuksia Yökylässä Maria Veitola -ohjelmasta. 

Suosikkiohjelma Yökylässä Maria Veitolan uudessa jaksossa Veitola vierailee näyttelijä ja kirjailija Pilvi Hämäläisen, 37, luona. Hämäläinen julkaisi esikoisromaaninsa Cinderella viime vuonna ja jakson loppuvaiheilla näyttelijä signeeraakin uutuuskirjojaan samalla, kun keskustelunaiheeksi nousee sisäistetty naisviha.

Keskustelu lähtee käyntiin Veitolan kysyessä Hämäläiseltä, onko hänellä kokemusta siitä, ettei naisia pidettäisi hauskoina. Hämäläinen vastaa myöntävästi ja kertoo itse ajatelleensa pitkäänkin hyvin myrkyllisiä ajatuksia naisista. Hän sanoo myös huomaavansa edelleen paljon perinteisiä asetelmia esimerkiksi radiossa, jossa miehet kertovat ronskeja ja hauskoja juttuja ja naiset vain nauravat mukana ja hämmästelevät. Jos tilanne kuitenkin käännetään toisinpäin, ei vastaanotto olekaan sama. 

- Kun se nainen heittää ihan samanlaisen jutun, niin se nauru katkeaakin ja ollaan hiljaa. Kun me kuuntelemme sitä, niin katsojillekin tulee olo, että ei se muuten ollutkaan hauska, se taisi olla aika nolo, Hämäläinen kertoo. 

Näyttelijä kertoo jo lapsena sisäistäneensä naisia väheksyvän asenteen, joka johtikin lopulta siihen, että hän yritti olla miesten keskuudessa aina "yksi jätkistä". 

- Olin sitä mieltä, etten ole kuin muut naiset, että ne muut naiset ovat tyhmiä ja heikkoja tai epähauskoja, mutta minä olen oikein kunnon äijä. Hienoin kohteliaisuus minkä sain oli, kun jotkut äijät sanoivat, että "sinä olet niinkuin yksi jätkistä".  

- On ollut hirveää huomata, miten järkyttävä sovinisti olen ollut. Ja edelleen minussa on paljon sisäistettyä naisvihaa, että koko ajan minä jään kiinni siitä, että ajattelen tosi seksistisesti, näyttelijä miettii. 

Hämäläinen sanookin haluavansa kehittää ajatusmallejaan, sekä asenteitaan näiden asioiden tiimoilta ja oppia jatkuvasti uutta. 

Uudella kaudella ovensa Veitolalle avaavat Ståhlin lisäksi Aake Kalliala, Jade Nyström, Valtteri Bottas, Elina Gustafsson ja Ansku Bergström, Kerttu Rissanen ja Sami Uotila, Petteri Orpo, Andy McCoy ja Sofia Zida sekä Päivi Lipponen.

Lue myös: Katja Ståhl kertoo tv:ssä rehellisesti vaikeista vuosistaan: "Olin ihan pihalla"

Lue myös: Maria Veitola kertoo parhaan vinkkinsä mielenterveyden tueksi - "Se tosiaan auttaa, ihan aina"

Lue myös: Maria Veitola yökyläilee jälleen - mukana muun muassa Kerttu Rissanen ja Sami Uotila sekä Petteri Orpo

Kilpailut

Uusimmat