Kuva: MTV3 / Promo

Janne Kataja heittäytyy suomalaisten vieraanvaraisuuden armoille - "Emme tiedä, mitä vastaan tulee"

13.02.2023 17:15 - Lauri Kujanpää

Kuokkavieras Kataja alkaa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla ma 20. maaliskuuta 2023 kello 20.

Maaliskuussa MTV3-tarjoaa suomalaisille lisää katsottavaa, kun Janne Kataja, kuvaaja Hannu Pyyhtiä ja äänittäjä Sami Auru heittäytyvät suomalaisten vieraanvaraisuuden armoille.

Kuokkavieras Kataja -ohjelmassa kolmikko tiputetaan satunnaiselle suomalaiselle paikkakunnalle ja 42 tunnin ajan heidän ainoa turvansa on paikallisten avuliaisuus. 

Ohjelman ydin on tapahtumien täysi ennakoimattomuus ja yllätyksellisyys sekä lukemattomat aidot ja mieleenpainuvat kohtaamiset. Kymmenen jakson kuluessa Janne, Hannu ja Sami pääsevät arvioimaan vieraanvaraisuutta Kemistä Sauvoon ja Kauhavalta Parikkalaan. He seikkailevat niin maalla, vedessä, ilmassa kuin jäälläkin, istahtavat kahville Marttojen, palomiesten ja paikallisten nuorten kanssa, kerjäävät suihkuja, hammaspesuja, lounaita, yösijoja ja teatterilippuja, tutustuvat paikallisiin taiteilijoihin ja kulttuurikohteisiin, nähtävyyksiin ja yrityksiin sekä kuulevat lukuisia tarinoita. 

- Kun lähdemme kolmikkomme kanssa ohjelmassa reissuun emme oikeasti tiedä, mitä vastaan tulee, sillä ohjelmassa ei ole kohdepaikkakunnan lisäksi mitään ennalta päätettyä, sovittua tai suunniteltua. Itselleni tärkeää tällaisena tiedonhaluisena – voisi kutsua uteliaaksikin – ihmisenä on se, kun pääsemme tutustumaan aidosti siihen, miten suomalaiset eri puolilla Suomea asuvat. Sillä milloin tv-kamerat ovat päässeet sukeltamaan suomalaisten koteihin niin, ettei kotia olisi laitettu tv-kameroille valmiiksi: puunattu ja putsattu ja heitetty vaatteita vaatekaappiin? Kataja pohtii tiedotteessa. 

Katajan mukaan luvassa on monipuolisia tilanteita ja paljon erilaisia tunteita. 

- Me pääsemme näkemään puhtaan aidosti suomalaista arkea ja menemme keskelle ihmisten elämää ja elämäntilannetta, josta meillä ei ole etukäteen mitään tietoa. Ohjelmassa on paljon huumoria, hauskuutta, vauhtia ja vaarallisia tilanteitakin, mutta myös yllättävän paljon syvällisiä keskusteluja, kannanottoja ja terveisiä – jopa päättäjille eri puolille Suomea – siitä, miten me suomalaiset voimme ja siitä, millaisen haluaisimme Suomen olevan tulevaisuudessa, hän jatkaa.

Kuokkavieras Kataja alkaa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla ma 20.3.2023 klo 20.

Lue myös: Kuka suomalaisjulkkis kaappasi ufo-radiolähetyksen? Faktaa ja fiktiota sisältävä suosikkiohjelma palaa

Lue myös: Seura: Janne Kataja on diagnosoinut itselleen epätyypillisen syömishäiriön

Kilpailut

Uusimmat