Kuva: Emmi Moilanen

Riku Nieminen kommentoi kohua kansanedustajien palkkojen nostamisesta - "Siitäkös äläkkä syntyi"

17.02.2023 21:38 - Jenni Tuusjärvi

Näyttelijänä tunnettu Riku Nieminen oppi kantapään kautta, että kansanedustajaehdokkaana sanomisiin tartutaan hanakasti.

Näyttelijä Riku Nieminen, 36, on tehnyt tänä vuonna hyppäyksen politiikaan asettumalla ehdolle kansanedustajaksi Vasemmistoliiton riveissä.

Ennen politiikkaan lähtöään näyttelijä kertoo hakeneensa opiskelemaan politiikan ja viestinnän koulutusohjelmaan Helsingin yliopistoon, mutta opiskelupaikka jäi muutaman pisteen päähän.

Nieminen kertoo saaneen kimmokkeen lähteä politiikkaan mukaan ystävältään. Hänen ystävänsä oli ehdottanut yhteiskunnallisista asioista kiinnostuneelle Niemiselle tapaamista Vasemmistoliiton puheenjohtajana toimivan Li Andersonin, 35 kanssa.

- Pohdin ehdokkaaksi lähtemistä pari kuukautta. Sitten tuntui siltä, että se jännittää, pelottaa ja samalla tuntuu valtavalta kunnialta, jos pääsee edustamaan kansaa.

Pitkän uran näyttelijänä tehnyt Nieminen on huomannut toimittajien suhtautuvan eri lailla häneen poliitikkona kuin viihdetaiteilijana.

- Koen, että sanomisiin tartutaan tiukemmin, Nieminen toteaa.

Hän kertoo haastattelussa saaneensa aikaan pienimuotoisen mediakohun kommentoituaan leikkimielisessä työhaastattelussa, että kansanedustajien palkkio tulisi kymmenkertaistaa.

- 'Heitin läpällä, että nolla perään, jos minä saisin päättää, mutta emme elä sellaisessa todellisuudessa', Nieminen muistelee sanailleensa haastattelussa. Hän kertoo haastattelussa todenneensa, että nykyinen noin 6500 euron suuruinen palkkio on hänelle sopiva. Hän kertoo myös todenneensa olevansa valmis palkkionalennukseen.

Kansanedustajaehdokkaan sanomiseen oli Niemisen mukaan tartuttu hanakasti mediassa.

- Tästä sitten iltapäivälehdet ja jotkut mediat vetivät hieman mutkia suoriksi ja sanoi, että haluaisin kymmenkertaisen palkan kansanedustajille, Nieminen valottaa tapahtumia.

- Siitäkös äläkkä syntyi, Nieminen tokaisee.

Nieminen jakoi Tampereella järjestetyssä Iskelmä Gaalassa Vuoden yhtye -palkinnon. Palkinnon voitti pop-bändi Portion Boys.

Kuuntele koko haastattelu alta sekä Podplaysta.

Lue myös: Riku Nieminen näyttelee Spede Pasasta tulevassa elokuvassa - ensimmäinen kuva julki

Lue myös: Riku Nieminen joutui sairaalaan, sai huolestuttavia kommentteja - "Mielenkiintoista ja surullista"

Lue myös: Riku Niemisen lapsi tuhlasi valtavan summan kännykkäpeliin - peliyhtiö antoi rahat takaisin

Voice.fi, Iskelmä ja Radio Nova ovat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat