Kuva: Sanni Seppä

Aamu Milonoff sai elämänsä ensimmäisen Jussi-ehdokkuuden: "Ehdokkuus itsessään on palkinto"

24.03.2023 19:15 - Minttu Tikkanen

Milonoff kertoo, että Tytöt tytöt tytöt elokuva oli ihanalla tavalla poikkeuksellinen projekti näyttelijälle.

Yleisön sydämet sulattanut Tytöt tytöt tytöt poiki tekijöilleen useita Jussi-ehdokkuuksia muun muassa parhaasta pääosasta, ohjauksesta sekä vuoden elokuvasta. Pääosaehdokkaana on Aamu Milonoff, 22, joka on ehtinyt nuoresta iästään huolimatta tehdä merkittävän uran näyttelijänä. Jussi-ehdokkuus on hänelle kuitenkin ensimmäinen.

Milonoff kertoo, että uskalsi vain haaveilla ehdokkuudesta. Sydän tykytti niinä tunteina, kun hän joutui odottelemaan mahdollista puhelinsoittoa. 

- Osasin haaveilla. Ennen kuin ne julkistetaan, ehdokkaille soitetaan. Kyllä mun on pakko myöntää, että ne tunnit, kun tiesin soittoja tehtävän, odotin sydän hakaten puhelinta soivaksi. Sitten se soi ja tunne oli kyllä valtavan iso silloin, Milonoff muistelee. 

Voit kuunnella Milonoffin haastattelun alta tai Popdlaysta. 

Minne voitto meneekin, Milonoff kertoo koko ehdokkuuden itsessään tuntuvan jo palkinnolta.

- Tuntuu hurjalta ja ihmeelliseltä. Olen aivan sairaan otettu koko jutusta. Musta tuntuu, että ehdokkuus itsessään on vähän kuin palkinto, Milonoff kuvailee. 

Hän on kuitenkin varautunut mahdolliseen voittoon sen verran, että on valmistautunut pitämään puheen sen osuessa kohdalle.

- Olen päätynyt siihen, että on parempi valmistella se aivan täysin, koska jos menen sinne, ei musta tule mitään ulos, jos en valmistele sitä. Kyllä mua silti jännittää ja tuntuu, että se saattaa olla liian pitkä, joten saatan joutua karsimaan lennosta, Milonoff nauraa. 

Oikeat ihmiset ovat vieneet eteenpäin

Itse elokuvaa Milonoff kuvailee ennen kaikkea ihanaksi ja tasavertaiseksi prosessiksi, jota hän muistelee erityisellä lämmöllä.

- Se oli ihanaa, hirveän tasa-arvoista ja yhteistyöllistä. Näyttelijänä pääsi isosti mukaan prosessiin, mikä on tosi ainutlaatuista. Olen saanut elinikäisiä ystäviä, mikä on myös ihanaa, Milonoff kertoo. 

Toisin kuin monet ammattinäyttelijät Milonoff ei ole valmistunut uralleen Teatterikorkeakoulusta. Hän kuvailee törmänneensä urapolullaan oikeisiin ihmisiin, jotka ovat onneksi auttaneet eteenpäin.

- Olen mielestäni päässyt tekemään tosi oikeiden ihmisten kanssa. Maailma on johdattanut sellaisiin paikkoihin, että olen tehnyt tosi ihanien tyyppien kanssa, naistekijöiden. Musta tuntuu, että se, että olen päässyt tekemään niin hyvien tyyppien kanssa, on johdattanut mua eteenpäin. Olen oppinut hirveästi tosi monilta tyypeiltä, Milonoff kertoo. 

Voit kuunnella kaikki Jussi-gaalan haastattelut Podplaysta.

Lue myös: Arvostelu: Tytöt tytöt tytöt on niin lumoava uutuuselokuva, että se on pakko nähdä itse

Lue myös: Suomen Oscar-ehdokas on valittu - elokuvaa kuvaillaan tunteita herättäväksi

Voice.fi, Radio Nova, Iskelmä ja Podplay kuuluvat Bauer Mediaan.

Kilpailut

Uusimmat